Здраве и красота

5 лесни трика за красив външен вид през есента

Освежете кожата на лицето с маска от ябълки

21.10.2014г. / 17 23ч.
Мария Дуковска
Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Есента вече е тук със своята цветна феерия и последни топли мигове. Макар и невероятно красив, този сезон създава дискомфорт най-вече за женската част от населението. Дали това ще е засиленият косопад или сухата кожа, но никоя жена не е застрахована срещу изпитанието на природата.

Да, тъмните кръгове под очите могат да се прикрият с всекидневния грим, а косата ще спре да пада, когато тялото ни свикне с промените. Независимо от това, всяка уважаваща себе си дама се стреми да изглежда прекрасно във всеки един момент от годината. И тя знае, че за това е нужно нещо повече от скъп грим...

Ето защо предлагаме 5 лесни и бързи трика за поддържане на здраве и красив външен вид през есента:

1) Правете си маска за лице с ябълки

Тази маска ще ви помогне да се отървете от мъртвите клетки и да съживите вида на кожата си. Необходими са ви ½ ябълка, 1 ч. л. топло прясно мляко, 1 жълтък и 1 с. л. овесени ядки. Смесете продуктите и ги пасирайте, след което нанесете маската върху лицето си. Оставете я за 20 минути, после отмийте с топла вода. Оставете кожата да диша без кремове или грим поне няколко часа.

2) Опитайте разкрасителна процедура за коса с печена тиква

Две парчета печена тиква се пасират на каша. Към тях се добавят 2 жълтъка, 4 супени лъжици мед и 10 капки коняк. Тази смес се слага на леко подсушена коса. Престоява около 40 минути, след което се измива.

3) Прекарвайте поне 1 час дневно навън

С днешния заседнал начин на живот разходката навън става по-ценна и от злато. 1 час дневно извън офиса или апартамента подпомага доброто ни настроение, а всички знаем, че човек изглежда най-добре тогава, когато е щастлив!

4) Пийте повече вода

Неоспорим факт е, че един от най-важните фактори за здравето и доброто състояние на нашето тяло е приемането на течности. Пиейки повече вода ще подпомогнете хидратацията на кожата си, като в същото време ще се чувствате по-енергични – ценно свойство по време на сезона на умората и апатията.

5) Приемайте храни, богати на цинк

Неслучайно този елемент е наричан „козметичен“ – той отговаря за гъстотата и здравето на нашата коса, като същевременно се грижи за регулирането на омазняването на кожата и скалпа. Храни, богати на цинк, са тиквеното семе, черният шоколад, фъстъците и морските раци. За съжаление тези храни невинаги успяват да ни осигурят достатъчно количество полезни вещества.

Ето защо препоръчваме Калмацин Форте – една удобна и ефикасна формула, подпомагаща здравето и красотата на нашето тяло през есента. Продуктът представлява специален комплекс от калций, магнезий и цинк, допълнително обогатени с витамин Д.

Всяка една от тези съставки се грижи за състоянието на кожата и косата, като в същото време ни помага в борбата с натовареното ежедневие.

За повече информация натиснете тук!

Коментирай