Здраве и красота

Ежедневни навици, които предизвикват поява на пъпки

Изсушавате твърде много кожата си

22.10.2014г. / 11 10ч.
Михаела Лазарова
Снимка: thinkstock

Снимка: thinkstock

За появата на акне и черни точки няма възраст. Често акнето може да се дължи на хормонални нарушения. Въпреки това има ежедневни навици, които също могат да доведат до появата на пъпки. Вижте кои.

Използването на непочистени четки за грим

Четките за руж, сенки, фон дьо тен, трябва да се почистват всяка седмица с помощта на шампоан и вода. С всяко докосване на кожата и с всяко докосване на ружа върху четката, се събират все повече бактерии и мъртви кожни клетки.

Използвате неподходяща козметика

Една от основните причини за появата на пъпки е дразненето на кожата. Някои видове козметика съдържат ланолин, изкуствени оцветители и други съставки, които пречат на здравето на вашата кожа. Използвайте гримове, които са специална серия хипоалергенни продукти или гримове, направени изцяло от натурални съставки.

Не се храните правилно

Не подценявайте ежедневното хранене. Когато менюто ви изобилства от преработени храни, мазнини, тестени изделия и сладкиши и има дефицит на важни минерали и витамини, кожата ви отделя повече себум. Прекомерното омазняване заедно със замърсяването от околната среда и гримът са причина за образуването на черни точки и пъпки.

Изсушавате твърде много кожата си

Мазната кожа се нуждае от специална грижа. В ежедневното почистване тоник лосионите са чудесни за почистване и стягане на порите. Но внимавайте с козметиката, която ползвате. Когато кожата ви е твърде суха, естествена нейна реакция е да отделя по-голямо количество себум, което отново е причина за появата на пъпки.

Не сменяте редовно спалното бельо

Спалното бельо е едно от най-мръсните неща в дома. Всеки ден по него остава голямо количество мъртви кожни клетки и бактерии. Сменяйте чаршафите си на всеки 5-6 дена.

Носите неподходящи материи

Кожата сама ще покаже кога дадена материя не е подходяща за нея. Полиестерните материи, ликрата, вълната, могат да причинят дразнене на кожата по тялото. Тези материи не позволяват на кожата да диша, тя се изпотява и се образуват пъпки по гърба и деколтето.

Свързани статии

Парфюм

Някои видове парфюми също могат да се окажат причина за появата на пъпки в областта на шията. Обърнете внимание и ако е необходимо заменете парфюма.

Не почиствате кожата си старателно

Ако често не почиствате грима си и през останалата част от времето не полагате старателни грижи за вашата кожа, това е предпоставка за появата на пъпки. Веднъж месечно е добре да посещавате козметик, който да почисти добре запушените пори. Кожата изисква старателна грижа вечер преди сън, както и сутрин. Когато тази рутина се наруши, с нея се нарушава и красотата и здравето на кожата ви.

Стрес

И не на последно място стресът. Той също може да предизвика появата на пъпки.

Коментирай