Здраве и красота

Задължителните козметични инструменти, които трябва да имате

Кои са те?

24.10.2014г. / 14 30ч.
Криси Табачка
Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Всеки един професионалист притежава задължителното оборудване, с което да постига изумителни резултати.

Е, в това отношение, всички жени са специалисти, а ето кои инструменти трябва да са им под ръка. Тъй като ежедневно индустрията ни представя нови и нови технологии и иновации, съставихме един кратък списък с това, от което имате най-голяма нужда за да изглеждате перфектно.

Пинцети

Много важен елемент е да не пренебрегвате важността на добрите пинцети. Ако все още не се решавате да закупите нови – по-добре го направете сега. В противен случай, рискувате да разберете по неприятен начин, че сте закъснели. Старите пинцети не само, че не отскубват косъмчетата, но ги накъсват.

Компактно огледало

Никога не се знае кога ще ви се наложи да „хвърлите“ един бърз поглед върху грима си. Изненадващите ситуации са най-хубави и не си заслужава да ги изпуснете заради размазана спирала или избледняло червило. Комбинирайте – изглеждайте добре и се забавлявайте.

Инструмент за извиване на мигли

Дори и да не сте голям фен на гримовете, винаги можете да се възползвате от перфектно извитите мигли, които този инструмент създава. Ако има нещо, което е сигурно, то е, че очите са едни от най-красивите части на нашето лице, и че красивият поглед никога няма да излезе от мода.

Гребен за вежди

Желателно е да го използвате всеки ден, за да придавате правилна форма на веждите. Освен това, срешете винаги преди да отстранявате излишните косъмчета – по този начин ще добиете представа точно какво трябва да се махне и какво да остане.

Памучни тампони и клечки за уши

Памучните тампони и клечките за уши са нещото, без което почитателките на грима не могат. Еднакво успешно намират приложение както за почистване на грешки, така и за поставяне на определени козметични продукти по значително по-лесен и дори перфектен начин.

Апликатори

Малките апликатори са единственият начин, по който можем да поставим красиви сенки и да създадем перфектен опушен грим. Използвайте различните размери в зависимост от формата, която искате да придадете и от количеството, което искате да поставите.

Комплект четки

Козметичният продукт е точно толкова важен, колкото и четката, с която ще го поставите. Не забравяйте да съобразите количеството и формата! Колкото по-качествени са материалите, от които са изработени, толкова по-дълготрайни ще бъдат вашите четки. Това е инвестиция, която определено се възвръща с времето.

Коментирай