Здраве и красота

Спокойна кожа без пъпчици след бръснене. Как?

Няколко съвета за красива кожа

28.10.2014г. / 10 34ч.
Михаела Лазарова
Снимка: thinkstock

Снимка: thinkstock

Бръсненето е един от най-честите методи за отстраняване на нежеланото окосмяване. Но често след него кожата остава зачервена, появяват се пъпчици и враснали косъмчета.

Тук са няколко лесни стъпки и ако ги следвате, ще подобрите значително състоянието на кожата си.

Ексфолирайте кожата

Редовното ексфолиране на кожата на лицето и тялото е от съществено значение за поддържането на млада, здрава и сияйна кожа без враснали косъмчета. Преди да се избръснете е добре да направите лек пилинг на кожата, дори и на интимните части.

В аптечната мрежа се предлагат разнообразни пилинги, богати на ценни масла. Но и вие може да си приготвите. Към кристална захар добавете кокосово масло, какаово масло или масло от шеа.

Това ще помогне да премахнете мъртвите кожни клетки и няма да се образуват нежелани пъпчици. Този скраб може да прилагате и в зоните на подмишниците и краката преди бръснене.

Отворете порите

За предпочитане е когато се бръснете, това да става на края на душа. Парата и топлината на водата отварят порите около космените фоликули, така че бръсненето става по-гладко и лесно.

Остра самобръсначка и гел за бръснене

Сменяйте редовно самобръсначката. Бръсненето с изхабена самобръсначка е честа причина кожата да остане раздразнена и наранена. Също така никога не бръснете кожата си без успокояващ специален гел за бръснене.

Ако имате непоносимост към такива гелове, нанесете върху кожата си малко количество бадемово или кокосово масло. Това също ще улесни премахването на косъмчетата и ще запази кожата ви мека и спокойна.

Бръснете по посока на растежа на косъма

Почти всяка дама движи самобръсначката в посока обратна на растежа на косъмчетата. Когато бръснете, трябва да извършвате движения по посока на растежа.

Свързани статии

След бръснене

След като сте премахнали нежеланото окосмяване, попийте нежно водата от кожата, без да търкате. Приложете върху нея кокосово масло, масло от чаено дърво или бебешка пудра. Това ще намали зачервяването и образуването на пъпчици.

И не на последно място – бельото. Много е важно след обезкосмяване (и през останалото време) да носите памучно бельо, което да не е стегнато, да няма агресивно търкане с кожата и да й позволява да диша. Дантелените бикини са красиви и секси, но по възможност ги избягвайте няколко часа след обезкосмяване.

Коментирай
2 rate up comment 0 rate down comment
Lisandra ( преди 9 години )
Каквото и да правя ако се обръсна винаги започва да ме сърби, след което се появяват ситни пъпчици.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар