Здраве и красота

4 причини да консумирате сок от кисели краставички

Помага при махмурлук

11.11.2014г. / 18 21ч.
Михаела Лазарова
Снимка: thinkstock

Снимка: thinkstock

Киселите краставички, чушките и карфиолът често присъстват на трапезата през зимните месеци. Ако сте любител на туршиите, със сигурност понякога се изкушавате да опитате и от сока им. Когато прекалим с неговата консумация, (както и на туршии), задържаме излишно количество течности в организма.

Но една чаша сок от туршия може да има невероятни ползи за здравето. Вижте в какви моменти да го консумирате.

Мускулни крампи

Мускулните крампи често се проявяват след тренировка. Според учени дехидратацията е основната причина за появата на този дискомфорт. По време на спорт тялото ни се поти, което е причина натриевите и калиевите нива да излязат от равновесие.

Тогава се проявяват мускулните крампи. Някои хора пият електролитни напитки или вода, за да възстановят баланса. Сокът от туршията също може да помогне да намалите болезнените спазми.

Помага при махмурлук

Алкохолът носи след себе си състояние, което наричаме махмурлук. Няколкото напитки в повече могат да бъдат причина за дехидратацията на организма, главоболието, електролитния дисбаланс и т. н. Вероятно сте чували, че зелевият сок помага при махмурлук.

Е, тъй като зелето все още не е втасало, пробвайте със сок от кисели краставички или туршия.

Свързани статии

Намалява коремните болки по време на ПМС

Също както помага на спортистите, вкусният сок от краставичките може да бъде вашето спасение преди и по време на месечния цикъл. Не само ще намали коремното неразположение, но и ще засити гладът ви за нещо солено и кисело.

При киселини

Въпреки че не звучи логично, сокът от туршия може да намали и стомашните киселини, благодарение на оцета, който се съдържа в него. Не забравяйте, че един от най-старите домашни лекове при киселини е комбинацията от мед и оцет.

Коментирай