Здраве и красота

Как да оформим красиви вежди?

Съвети за перфектен поглед

31.10.2014г. / 10 48ч.
Криси Табачка
Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Плътните и красиви вежди са една от водещите тенденции, които вълнуват всяка една жена. Вече няколко сезона наблюдаваме перфектно изваяни „рамки“ на очите, които умело подчертават не само блясъка, но и мистичността и съблазняващата загадъчност на погледа.

За съжаление, малко са късметлийките, които могат да се похвалят с естествено гъсти и плътни вежди.

Предлагаме няколко съвета, с които лесно да постигнете този ефект и да го утвърдите като ваш запазен знак.

Използвайте нормално огледало

Увеличителната способност на някои огледала не е най-добрият избор, когато става въпрос за оформяне на вежди. Те ви помагат да видите и най-малкото косъмче, но ви лишават от възможността да запазите поглед над цялостната визия и форма на вашите вежди. Препоръчваме ви да се придържате към обикновено огледало, за да не стават грешки след това.

Правилните инструменти

Подборът на правилните инструменти, с които да оформите веждите е изключително важен момент. Избягвайте остри пинцети, тъй като те правят много по-трудно захващането на косъмчетата. Препоръчваме ви да се спрете на заоблени такива – с тях няма как да сбъркате.

Избегнете сълзите

Един прост трик може да ви спести много неприятни усещания и дискомфорт. Оформяйте веждите винаги след баня. Топлата вода омекотява кожата и отваря космените фоликули – по този начин косъмчетата ще излязат много по-лесно.

Работете с шаблон

Най-лесният начин да постигнете добър ефект е ако следвате предварително направен шаблон. Много по-лесно ще ви бъде, ако предварително оформите контура на веждите и след това само попълвате.

Състоянието на веждите

Както косата, така и веждите имат нужда от определена грижа. За да се радвате на здрав косъм, използвайте естествени масла от кокос, например, които да нанасяте всеки ден.

Облекчете болката

Ако имате нежна кожа и премахването на малките косъмчета от веждите е болезнен процес, поставете малко кубче лед преди да започнете. По този начин ще намалите значително болката, която изпитвате и ще успеете да се съсредоточите върху формата.

Попълнете

Красивите вежди се определят по своята плътност. За да се сдобиете с такива, не пренебрегвайте участъците, в които липсват косъмчета, а бързо и лесно ги попълнете. За целта използвайте молив за вежди в подходящ и съответстващ на косата ви цвят.

Коментирай