Здраве и красота

Плътни устни?

Мисията е възможна!

31.10.2014г. / 15 01ч.
Криси Табачка
Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Плътните и красиви устни са едно от малките неща, които не подлежат на промяната в тенденциите и смяната на сезоните.

Вечно съблазнителните пухкави устни сякаш сами привличат към себе си и подтикват желание за страстна целувка.

За съжаление, не всички можем да се похвалим с такъв подарък от природата, колкото и да ни се иска.

Хубавата новина е, че има как да постигнем този ефект с лесни козметични трикове. Ето ги и тях.

Попълнете козметиката

За да успеете да се справите с визуалната измама лесно, ще ви бъде необходим определен арсенал от козметични продукти, които е желателно да си набавите. Намерете розов молив за устни, който трябва да съвпада с цвета на устните ви, или да бъде един тон по-тъмен. С негова помощ оптически ще разширите устните и ще ги направите малко по-обемни, без да си личи контрастно разликата.

Естествени цветове

Цветната палитра, на която трябва да заложите, ако искате плътни устни с естествена визия, е основно съчетание между различни нюанси на натурални и неутрални цветове. Такива са телесните, беж и бледорозовите. Покрийте устните съвсем леко с тънък пласт коректор, за да създадете добра основа, на която да подчертаете устните.

Точен план

Стратегията е изключително важна стъпка, когато става въпрос за плътните устни. Вместо да очертавате целите устни и да рискувате да изглеждате по-скоро абсурдни, отколкото красиви, акцентирайте върху извивката на горната устна, за да създадете илюзия за разширяване. Долната устна се подчертава в центъра. Довършете контура, като следвате единствено и само естествената ви линия на устните.

Наслагване

Попълнете изцяло устните с молива и се уверете, че нанасяте поне два пласта от него, за да подсигурите дълготрайност. Използвайте червило в подходящ нюанс от палитрата, за която вече споменахме. Това ще е завършващият елемент на вашите плътни устни. Съветът ни за тази техника е да не използвате никакъв блясък, тъй като той създава усещане за движение и устните губят естествената си визия.

Коментирай