Здраве и красота

Как да се преборим с есенния косопад?

Есенни съвети за красива и здрава коса

06.11.2014г. / 15 27ч.
Илияна Николова
Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

През есента окапват не само листата на дърветата, но и нашата коса. Жените понасят доста тежко смяната на сезоните, именно заради по-интензивния косопад през този период от годината.

За да се справим с усиленото падане на косата през есента, има няколко основни неща, които трябва да направим, за да направим косъма отново жив и бляскав.

Хидратиране

Сезонът на ветровете и резките климатични промени е много характерен с вредите, които нанася по косъма. През есента косата изсъхва и става податлива на начупване и накъсване. Затова е много важно да се хидратира регулярно.

Правете маски за хидратиране поне 3-4 пъти в седмицата, не забравяйте балсама и овлажняващите масла за коса.

Използвайте натурални съставки

За да предотвратите накъсването и падането на косата, използвайте колкото се може естествени продукти. Синтетичните химикали в козметиката спомагат за утежняването на състоянието на косата, затова ги сложете на заден план и дайте път на природните съставки.

Свързани статии

Потъмнете косата

Лятото е периодът, в който повечето от нас предпочитат светлите тонове в косите. Но когато времето навън стане по-студено, трябва да потъмните малко нюанса. Кестенявата коса е по-склонна да търпи по-рядко боядисване за разлика от русата, така че по този начин ще намалите изтощаването.

Обем

Когато времето стане студено, влажността на въздуха намалява, което прави косата сплескана и накъсана. Затова ще ви е нужен продукт, който да дава обем. Обемът създава условия за задържане на влагата в косата, а това я прави по-здрава, жива и бляскава.

Дълбоко почистване

Правете дълбоко почистване на косата през една-две седмици. Не допускайте скалпът да стане прекалено мазен. Детоксикирайте кожата на главата, за да избегнете отпадането на повече косми, отколкото се смята за нормално.

Коментирай