Здраве и красота

Анален секс по време на бременност – опасностите

Струва ли си рискът?

07.11.2014г. / 13 40ч.
Илияна Николова
Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

По време на бременност сексът понякога се оказва табу. Много хора се притесняват, че могат да наранят бебето по някакъв начин по време на стандартен вагинален секс, затова се обръщат към алтернативите му, какъвто е аналният секс.

Безопасен ли е аналният секс по време на бременност?

Когато става дума за бременност и секс, лекарите съветват да се избягва аналният му вариант. За да бъде приятно и здравословно преживяване, аналният секс трябва да бъде предхождан от перфектна хигиена. В противен случай могат да възникнат опасни усложнения.

Възпаления и хемороиди

По време на бременността поначало опасността от хемороиди е засилена. Този риск скача неколкократно при практикуване на анален секс. В напреднала бременност гъвкавостта и подвижността се затрудняват.

Неправилната поза може да причини разкъсвания, кървене, възпаление на ануса, хемороиди, анална болка, кървене. Затова е препоръчително да се въздържате от подобни алтернативни сексуални интимности.

Хигиенни проблеми

Добрата хигиена е от първостепенно значение. Анусът има бактерии, които могат лесно да се пренесат към вагината. Оттам рискът от засягане на плода нараства. Ако все пак решите да практикувате този вид секс, трябва да сте сигурни, че партньорът ви по никакъв начин не докосва влагалището.

След полов акт се измийте с топла вода и сапун. Не забравяйте употребата на презерватив.

Свързани статии

Контракции

Поради сексуалната стимулация, доста близка до матката откъм ануса, съществува риск от пряко засягане на маточните стени. Това създава риск от поява на преждевременни контракции.

Ако бременността е преди 37-ата седмица и контракциите не спрат до няколко часа, посетете лекар веднага.

Отлепване на плацентата

Ако бременна жена, страдаща от плацента превия прави анален секс и то в напреднала бременност, съществува риск от отлепване на плацентата.

Това се случва, защото пенисът избутва шийката на матката откъм задната страна. Освен това, силните оргазми също могат да причинят контракции. Съществува риск от поява на кървене, което може да застраши бременността.

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
гриша ( преди 4 години )
Плашете ме, хора! Жена ми е в шестия месец, здраво се е разгонила! През две-три дни правим *** секс. Старая се да е бавно, без силни движения, но все пак съм проникнал навътре. Тя казва ми, че е безопасно, и можело до осния месец да продължим с аналния секс.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1 rate up comment 0 rate down comment
е.и. ( преди 6 години )
Аз съм правила и през двете бременности и не е имало проблем.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1 rate up comment 0 rate down comment
тошко ( преди 6 години )
Ще покажа статията на жена ми. Тя е в седмия месец и ми обясняа, че ако е внимателно и само *** влиза в ануса няма страшно. И веднажв седмицата правим *** секс на една страна.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар