Здраве и красота

Натурални лекове при камъни в жлъчката

Пийте пресни плодови сокове

07.11.2014г. / 12 14ч.
Михаела Лазарова
Снимка: thinkstock

Снимка: thinkstock

Жлъчният мехур има съществена роля в храносмилателния процес. Ето защо трябва да внимаваме как се храним, за да не се наруши нейната функция и да намалим риска от появата на камъни в жлъчката.

Камъни в жлъчката се образуват, когато настъпи жлъчна инфекция и се запушат жлъчните канали. Инфекцията може да възникне в следствие на бременност, застоял начин на живот и т. н.

Понякога жлъчните камъни могат да не подскажат за себе си с някаква симптоматика, но друг път пациентът усеща силна болка и дискомфорт.

Добрата новина е, че когато проблемът се установи може да бъде елиминиран, а има и някои естествени средства, които могат допълнително да помогнат. Запишете си ги.

Зеленчуков сок

Рецептата, която споделяме за зеленчуков сок е един от най-добрите начини да прочистите по естествен начин жлъчката. Трябват ви: краставици, моркови, червено цвекло. Пийте този вкусен сок веднъж на ден в продължение на поне две седмици.

Лимонов сок

Много хора започват деня си с чаша топла вода с лимон и мед. Друг добър естествен лек за подобряване здравето на жлъчката е комбинацията от:

  • малко по-малко от половин чаена лъжичка чесън направен на паста
  • 30 мл лимонов сок
  • 30 мл зехтин

Смесете трите съставки заедно и всяка сутрин на празен стомах приемайте тази комбинация. Правете тази терапия поне месец и половина. Няколко листенца магданоз или орехови ядки ще елиминират дъха на чесън.

Смесени сокове

Плодови сокове, които съдържат кисели плодове могат да помогнат за стопяването на камъните в жлъчката. Направете си здравословен микс от ябълки, круши, грейпфрут и лимон. Приемайте по две чаши на ден пресния плодов сок и хапвайте повече ябълки, за да прочистите жлъчката.

Свързани статии

Целина

Целината действа като лечебно растение, което може да стимулира изхвърлянето на омекнали камъни в жлъчката чрез изпражненията.

Тя помага за намаляването на запека. Сварете целина във вода и пийте от нея два пъти на ден, за да почистите жлъчката от камъни и да намалите риска от появата на нови.

Билков чай

Един от най-добрите начини за елиминиране на камъните в жлъчката е терапията с билки. Направете си ароматен чай от жълт кантарион и пийте всеки ден по една чаша.

Коментирай