Здраве и красота

Най-честите грешки с пресата за коса

Какво правим и как да спрем?

04.11.2014г. / 18 29ч.
Криси Табачка
Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Независимо дали сте с къдрава, чуплива или права коса, вероятно сте горда притежателка на преса за коса или поне веднъж сте се изправяли с такава.

Тъй като едни от най-често срещаните грешки се допускат именно заради топлинната обработка, предлагаме няколко от най-разпространените неправилни действия, които извършвате и как точно да ги избегнете.

Прекалено висока температура

Не са ви необходими 450 градуса, за да успеете да изправите косата и да получите този перфектен, гладък ефект. Истината е, че единственото, което можете да направите с толкова високи градуси е да изгорите косъма и да нанесете изключително трудни за поправяне щети.

Забравяте защита

Този тип продукти са задължителни, ако сте решили да стилизирате косата чрез топлинна обработка. Не е достатъчно да разредите броя изправяния на седмица, тъй като те сами по себе си са изключителен стрес за косата, който можете да намалите значително с подходящ термозащитен продукт.

Повторения

Една от най-грубите грешки с косата и пресата е, че повтаряте секторите по няколко пъти. Това единствено може да доведе до изгаряния. За да избегнете неприятни последици, разделете косата на сектори, разрешете всеки с четка и „минете“ с пресата само веднъж, но не много бързо. Това е достатъчно, за да запазите перфектно правата коса за дълго време.

Чупка

За да създадете усещане за движение в косата, вместо да изправяте до перфектно прави кичури, направете обратното – съвсем леко извийте краищата в различни посоки. По този начин ще стилизирате в леко небрежен вид и ще си спестите липсата на обем.

Мокра коса

Никога не изправяйте косата, докато е още влажна. Задължително правило е да използвате пресата само и единствено върху перфектно суха коса, защото иначе не просто ще я изгорите, но и краищата ще започнат да стърчат.

Дебелина

Най-подходящият вариант за преса за изправяне е тази, която е с керамични плочи и не е повече от 3 сантиметра широка. По този начин ще можете да се възползвате от повече от една функция, в зависимост от собственото ви решение и настроение.

Коментирай
Притчи, мъдрости, цитати