Здраве и красота

Нещата, които да спрете да правите преди сватбения ден

Съвети, с които да бъдете неотразими

13.11.2014г. / 17 40ч.
Криси Табачка
Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

В пика на представянето на последните сватбени тенденции задълбочаваме темата с грима. Тъй като едно от най-големите желания на всяка бъдеща булка е да изглежда перфектно в най-важния ден от живота й, обобщихме грешките в грижата за лице, които трябва да спрете да правите преди сватбата.

Вижте какво да ограничите от козметичните терапии, независимо дали смятате, че досега са се отразявали добре на кожата ви или не.

Прекалявате с режима

Да, факт е, че преди сватбата всичко е значително по-интензивно откъм подготовки и често се налага да спазвате два пъти по-строга диета, по-натоварени тренировки и какво ли още не. Това обаче далеч не се отнася за кожата на лицето. Не се изкушавайте да прибягвате до продуктите против стареене и тези, които обещават много по-бързо премахване на несъвършенствата. Някои от съставките в този тип козметика могат да бъдат много агресивни и да постигнат по-скоро обратния на желания ефект.

Не оставяте кожата

Може и да сте го чували милиони пъти преди, но няма нищо по-лошо от това, да третирате постоянно кожата, особено преди сватбата. Ако се случи така, че ви се появи пъпка, нормалното време да изчезне сама варира от 3 до 7 дни, а ако вие „помогнете“, може да увеличите това време до две седмици и да оставите белези завинаги. Най-доброто, което можете да направите е да спрете употребата на различни продукти и да самоконтролирате желанието да въздействате с ръце на новопоявило се раздразнение.

Свързани статии

Наслоявате

Не се подчинявайте на твърдението, че ако един крем против стареене влияе добре на кожата, два ще имат двоен ефект. Смесването на различни продукти далеч не е предпоставка за по-красива кожа, даже напротив. Комбинациите между различни съставки може да повлияе зле на кожата и да се сдобиете със зачервявания, раздразнения, а понякога дори и с алергии.

Гоните сватбен блясък

... и по-точно, сватбен тен. Това е една от най-често срещаните грешки на бъдещите булки. Идеята за карамелен тен е много по-силна от реалната оценка на създалата се ситуация. Няма да споменаваме за всички вреди, които солариумите могат да донесат на кожата ви, а ще представим реалните опасности за външния ви вид на сватбата. Зачервяването на лицето, подчертаните черни точки, отворените пори, разликите и дори изгарянията са наистина сериозна причина, заради която да преосмислите почерняването.

Безмилостни сте към кожата си

Да, отново стигаме до момента, в който желанието да сте красиви леко замъглява трезвата ви преценка. Красивата кожа е следствие от постоянни грижи, добри продукти и ежедневно старание. Ако сте си поставили за цел една седмица, в която да станете перфектна, няма да стане за толкова кратко време. Помислете по-скоро как да прикриете несъвършенствата, отколкото да се опитвате да направите чудеса.

Коментирай