Здраве и красота

Подхранване на боядисана коса

Домашна маска с розмарин и зехтин

14.11.2014г. / 10 07ч.
Криси Табачка
Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Боядисването и подчертаването на косата с кичури дава като резултат изключително наситен и красив цвят, който обаче е за сметка на здравината, текстурата и блясъка на косъма.

Колкото повече обработвате косата, толкова повече външните слоеве от структурата се отделят и резултатът далеч не е желан.

Предлагаме лесна рецепта за подхранване на боядисвана коса, тъй като знаем колко суха и неприятна на допир и вид може да стане тя. Продуктите за тази маска за коса можете да намерите в кухнята на всяко едно домакинство и не само, че струват много по-малко от специализираните продукти в магазините, но и имат доста по-добър и естествен ефект.

Розмаринът и зехтинът са се появили в много книги за домашно възстановяване на увредената коса.

Това е така, защото розмаринът стимулира растежа на нова коса и предпазва от евентуално увреждане във времето.

Свързани статии

Зехтинът създава защитен слой и хидратира и най-сухия косъм.

Ще ви бъдат необходими:

¼ чаша зехтин

5 капки етерично масло от розмарин

Внимателно загрейте ¼ чаша зехтин в тиган, докато се затопли достатъчно. Тук важен момент е да не допускате сгорещяване или достигане на твърде висока температура. След като махнете от котлона, добавете 5 капки етерично масло от розмарин.

Нанесете получената маска върху косата и покрийте с найлон или шапка за баня. Оставете най-малко 20 минути и след това изплакнете добре косата.

Ако ви остане малко количество от маската, можете да го приберете в хладилника и при следващо използване само да затоплите.

Коментирай