Здраве и красота

Как да запазим прическата си след тренировка?

Лесни трикове, с които да изглеждаме добре

12.11.2014г. / 12 47ч.
Криси Табачка
Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Красивата прическа определено изисква добра инвестиция както на усилия, така и на време.

За съжаление, перфектното тяло – също. Добрата новина е, че има начин как да комбинираме и двете – стилизираната коса не трябва да губи своята форма за сметка на интензивна тренировка, с която да повдигнем тонуса си.

За да не си намерите оправдание да не отидете във фитнеса, предлагаме няколко лесни и добри варианта, с които да комбинирате и да получите най-доброто от задалата се ситуация.

Как да останете с красиво стилизирана коса и след фитнеса? Вижте сами.

Избягвайте твърдите аксесоари за коса

Всякакъв тип пластмасови шноли или стегнати ластици не са добра идея, тъй като могат да оставят открояваща се линия в прическата. За целта, закупете си шнола с мека вътрешна част или използвайте шал, с който да приберете пречещите ви кичури.

Добър вариант са най-големите шноли, защото умело ще успеят да приберат по-голямо количество коса и няма да съсредоточат силата върху даден участък.

Висока конска опашка

... и тук имаме предвид наистина висока. Знаем, че може да ви се струва невъзможно да се появите така във фитнеса, но си припомнете следното: Вие сте там, за да тренирате и ако се изпотите или не изглеждате перфектно, няма значение.

На всеки човек му е пределно ясно, че това е мястото, на което се работи за красиво оформено тяло и тонус, а това изисква определено много усилия и пот. Ако вържете косата си на много висока опашка, няма да я лишите от обем след това и ще запазите първоначалната й форма.

В крайна сметка, кое е по-важно за вас – да сте красиви за малко във фитнеса, или да запазите дълготрайността на вашата прическа?

Свързани статии

Изсушете

Най-важният елемент за запазване на прическата е да не допускате влагата да развали стилизацията. След като вземете традиционния душ след тренировка, настройте сешоара на студена струя и го насочете в корените, линията с лицето, бакембардите и на тила.

Това са точките, които при първи признаци на изпотяване, най-бързо губят първоначалната си форма. Никога не използвайте сух шампоан върху леко влажна коса.

Имайте предвид, че този тип продукти се нанасят само и единствено върху суха коса, тъй като от комбинацията между пудра и вода се получава паста, която определено не искате да засъхне във вашите корени.

Коментирай
Свободно време