Здраве и красота

Класиката, наречена опушен грим

Как да постигнете перфектен ефект

14.11.2014г. / 16 18ч.
Криси Табачка
Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Във всяко едно отношение има утвърдени във времето класики, които се запазват и предават през поколенията.

В модата това са малката черна рокля, класическата бяла риза, блейзерът, полата тип „молив“, почти всички изделия от деним и обувките на висок ток.

Когато става въпрос за козметичната индустрия и изкуството на грима, един от основните компоненти и вечно стилна техника определено е опушеният грим.

Макар и да звучи и изглежда много сложно, това е лесно постижим ефект, който можете да направите и у дома, ако следвате следните стъпки.

1. Уверете се, че зоната около очите е чиста. Ако сте нанесли какъвто и да е грим по очите, задължително го премахнете. Добрият грим никога не се получава с ефект на наслагване.

2. Добре е предварително да сте създали основа на лицето с подходящ хидратиращ крем и нюанс на фон дьо тен, който да се слива с естествения цвят на лицето.

3. Използвайте чист апликатор и нанесете плътна линия по цялата дължина на горния клепач. Препоръчително е да използвате или черни, или тъмно кафяви сенки. В случай, че не желаете да използвате техниката за тъмен и вечерен грим, а по-скоро за през ежедневието, можете да комбинирате различни нюанси, които да съобразите с дрехите си.

Свързани статии

4. С помощта на безименния пръст започнете да преливате плавно сенките в посока от миглите към веждите, докато не покриете целия клепач. Постарайте се да създадете овална форма, която лесно можете да следите с окото, което не е затворено и обратното.

5. Използвайте черна очна линия, с която да подчертаете окото от външния ъгъл на клепача към вътрешния. Опитайте се да получите плавно преливане между сенките и очната линия.

6. За да получите още по-чувствен и красив поглед, нанесете малко количество очна линия и във вътрешния ръб на окото.

7. Вътрешният ъгъл на окото можете да използвате за поставянето на бели пигменти с блясък или перлени сенки, като по този начин ще направите погледа още по-чувствен и изразителен.

8. Нанесете два пласта спирала, включително и един на долните мигли. Ако ви предстои да излизате на специално събитие, можете да поставите и изкуствени мигли. Постарайте се да се придържате към класическите модели, които акцентират по-скоро върху плътността на миглите, отколкото на тяхната дължина, за да не изглежда твърде изкуствено.

Коментирай