Здраве и красота

Знаци, че е време да смените диетата си

Защото не отслабвате

17.11.2014г. / 16 45ч.
Илияна Николова
Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Ако не виждате резултати от диетата си, вероятно ще се отчаете. Винаги има момент, в който отслабването търпи застой. За да засилите процеса на редукция на теглото, не трябва да забравяте за редовните упражнения и здравословното хранене.

Но кога е време да промените диетичния си режим? Ето няколко признака, че здравословното ви хранене е в застой.

Твърде много ниско съдържание на мазнини

Когато сме на диета все избираме нискомаслени продукти, смятайки, че те са тайната на стройната фигура. Истината е, че наситените мазнини са нужни на клетката. Те участват в изграждането на клетъчната стена, както и в много други процеси в организма. Затова драстичното им и продължително премахване от менюто може да забави процесите на слабеене.

Липса на достатъчно протеини

След изгарянето на тлъстината мускулите се нуждаят от енергия, за да се възстановят. Тази енергия се приема именно от протеините. Затова изключването им от менюто не е никак полезно и забавя отслабването.

Свързани статии

Само 3 хранения

Ако смятате, че храненията трябва да са само 3 на ден, лъжете се! Неслучайно в диетичните хранителни режими се включват и междинни хранения, които предотвратяват прегладняването. То е най-лошият враг на отслабването.

Не пиете достатъчно вода

Ако се чувствате подути, но въпреки това гладни, вероятно не сте хидратирали добре тялото си. Трябва да се пият повече течности, за да се задействат детоксикиращите процеси в организма. Така тялото се пречиства и съумява заедно с токсините да се освободи и от излишните тлъстини.

Твърде много диетични газирани напитки

Ако все още вярвате, че диетичните газирани напитки са наистина диетични – лъжете се. Макар да не съдържат захар, те са подсладени от изкуствени подсладители, които са стократно по-сладки от захарта и предизвикват сериозни метаболитни проблеми.

Коментирай
Притчи, мъдрости, цитати