Здраве и красота

Как да премахнем черните точки?

Домашна маска с доказан ефект

18.11.2014г. / 13 46ч.
Криси Табачка
Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Многократно сме изтъквали ползите на содата за хляб и положителното й действие за кожата.

Една от най-леснодостъпните съставки има доказано антибактериално действие и е част от повечето процедури за проблемна кожа.

Неприятните заболявания на кожата на лицето, като акнето, намират своя най-голям враг в лицето на содата за хляб.

Освен това, съставката е изключително ефективна в борбата със замърсяванията и почистването на мъртвите клетки.

Именно заради това представяме лесен начин за домашна рецепта против черни точки. Упоритите запушени пори не само могат да съсипят здравия и свеж вид на кожата ни, но и изискват специална грижа и постоянство, докато изчезнат.

Свързани статии

За да се избавите бързо от черните точки, ще ви бъдат необходими:

2 чаени лъжички сода за хляб

минерална вода

Смесете двете чаени лъжички сода с малко количество минерална вода до получаването на гъста смес. След като се убедите, че пастата не е нито твърде водниста, нито твърде гъста, нанесете плътен слой върху лицето, като акцентирате върху най-проблемните зони. Обикновено те са ситуирани в така наречената „Т-зона“, която включва челото и носа.

Понякога при дамите с по-мазна кожа, черни точки могат да се появят по брадичката, над устните и дори в основата на бузите. Акцентирайте там, където смятате, че имате най-голяма концентрация на запушени пори. Оставете да изсъхне за няколко минути – това ще спомогне за „измъкване“ на мръсотията и почистване на порите.

Изплакнете обилно с топла вода и нанесете задължително почистващ тоник и хидратиращ крем. Желателно е да повтаряте тази процедура поне веднъж или два пъти в седмицата, за да не се допусне повторно появяване на неприятните черни точки.

Коментирай