Здраве и красота

Кои са едни от най-добрите храни за жените?

Хапвайте черен шоколад за добро настроение

19.11.2014г. / 17 15ч.
Михаела Лазарова
Снимка: thinkstock

Снимка: thinkstock

Храната може да бъде лекарство, формула за постигане на добра фигура, превенция. Благодарение на нея, можем да подобрим метаболизма, да засилим имунитета и да изглеждаме добре. Споделяме кратък списък на храни, които са от особено значение за женското здраве и красота.

Пармезан

Калцият е много важен минерал за здравината на костната система, особено за жени в пременопауза и менопауза. Консумацията на мляко може да помогне да набавите количества от минерала.

Сиренето също е важна част от ежедневното меню на всяка жена, затова не пропускайте да добавите от вкусния и полезен пармезан. В сравнение с други видове сирена, то съдържа едни от най-високите стойности на калций.

Ябълки

Ябълките са вкусни и полезни. Съдържат много витамини, фибри и се грижат не само за вашата фигура, но според специалисти, ако на ден консумирате по една ябълка, намалявате с до 45% риска от появата на респираторни проблеми.

Плодовете са богати на антиоксиданти и кверцетин – аминокиселина, която има доказан ефект срещу инфекции.

Леща

Лещата е една от най-полезните бобови култури. Съдържа малко калории, което я прави идеална за вашата диета и съдържа достатъчно количество желязо, за да намали появата на желязодефицитна анемия. Хапвайте от нея по-често.

Броколи

Броколите са чудесен зеленчук, който също се грижи за вашата фигура, но и за младостта и красотата на кожата. Богати са на витамин С, който е важен за синтеза на колаген. Броколите съдържат и бета-каротин, който организмът превръща във витамин А.

Витамин А също е наричан витамин на младостта.

Свързани статии

Гъби

Ако обичате гъби, може да ги консумирате всекидневно. Богати са на витамин D, а някои проучвания показват, че жените, които редовно добавят към менюто си от тях намаляват с до 64% риска от развитието на рак на гърдата.

Черен шоколад

Има много причини да направите тъмните шоколадови блокчета любими. Черният шоколад се грижи да запазите вашата фигура във форма, подобрява паметта и настроението и намалява нивата на хормона кортизол, наричан хормон на стреса.

Коментирай
1 rate up comment 0 rate down comment
ellie ( преди 9 години )