Здраве и красота

Лакираме ли се правилно?

Съветите, които ще ни помогнат да се сдобием с красив маникюр

17.11.2014г. / 17 20ч.
Криси Табачка
Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Добре поддържаният маникюр в днешно време е лесна и достъпна процедура, която без проблем можем да прилагаме и в домашни условия.

Безспорно, както с много други неща, усложненията при лакиране могат да се превърнат в истинско изпитание и за най-спокойните дами.

Некачественият лак, допирането до каквато и да е повърхност, докато още не е изсъхнал и изменяне на повърхността са част от рисковете, които поемате при лакиране на ноктите.

За да избегнете всички неудобства, предлагаме съветите, които задължително да следвате.

Избягвайте силни химикали

Много важна е първата стъпка от оформянето на красив маникюр. Задължително почистете добре ноктите и се погрижете да няма никакви остатъци от предишен лак за нокти или какъвто и да е препарат.

Желателно е да потърсите лакочистител, който не съдържа ацетон и е значително по-щадящ към ноктите. Придържайте се основно към памука, за да не нараните повърхността на плочката.

Свързани статии

Винаги нанасяйте лак за основа

Този тип продукти са задължителни за перфектния маникюр, защото са създадени специално да създават добра основа. Поставен върху такава, лакът за нокти се закрепва по-добре, осигурявайки дълготрайност на маникюра.

Една от най-важните ползи на основата е, че създава защитна преграда върху ноктите и намалява риска от пожълтяване или каквото и да е друго взаимодействие с лаковете.

Два пласта

Добре е винаги да поставяте по два пласта от лака, за да създадете наситен цвят и да си осигурите дълготрайност. След нанасяне на първия пласт, задължително изчакайте известно време, преди да нанесете втория. В противен случай рискувате да се появят неравности, мехурчета и зацапване върху кожичките.

Винаги изчаквайте

Добре е да сте подготвени, че оформянето на маникюра отнема време.

Това означава, че задължително трябва да си оставите поне час след лакиране, в който да не правите абсолютно нищо. И наистина имаме предвид нищо. Дори и най-малкият допир с каквато и да е повърхност и сила, може да доведе до размазване и дори до пълно разваляне на ноктите.

Коментирай