Здраве и красота

Забавни начини за изгаряне на калории

Как да тренирате и да се забавлявате едновременно?

19.11.2014г. / 14 11ч.
Илияна Николова
Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Понякога се вглъбяваме в идеята да отслабнем и това ни товари психически, защото задачата никак не е лесна. Ясно е, че качественото и трайно поддържане на добра форма не се постига само с драстични изтощаващи диети, а са нужни и редовни упражнения.

Тези тренировки най-често се свързват с физическа умора и крайно напрежение, което се поема с негативизъм, а не трябва. Когато умствената нагласа е негативна, процесът върви по-трудно и тренировката се възприема като нещо, което трябва да правим насила.

Можем да го направим и по весел начин! Ако досега сте мислили за тренировката като за нещо досадно, ние ще ви помогнем да разчупите този модел и да се убедите, че въпреки трудността, физическата активност може и да е забавна!

Как да поддържате активен начин на живот по забавния начин?

Суинг танци

Танцът е една от най-свободните и удовлетворяващи физически активности, които отпускат не само ума от напрежението през деня, но стягат и цялата мускулатура на тялото. Този вид енергичен танц е много освобождаващ и помага за изгарянето на почти 200 калории за половин час. Така че, ако сте издръжливи, това приятно занимание ще извае фигурата ви и ще се отрази страхотно на духа ви.

Тенис

Тенисът е енергична игра, която дава възможност за изгаряне на изключително много калории – около 700-900 за едночасова тренировка. Освен това той подобрява силата, скоростта и времето ви за реакция. Общият тонус на тялото ви ще се повиши, а с него и енергията ви за ежедневните ви дейности.

Колоездене

В сравнение със спортовете и заниманията на закрито, активностите сред природата винаги са по-добър избор. Колоезденето ви помага да горите много калории като едновременно с това се разхождате с колелото из парка или планината и то в компанията на любими хора.

Можете да направите тази дейност семейна традиция или да се развличате с приятели по този начин. Ако карате с умерена скорост за един час ще изгорите до 1117 калории, смятат специалисти. Колоезденето е прекрасен начин да тонизирате мускулатурата на долните крайници и гърба.

Свързани статии

Плуване

Плуването е сред най-безопасните и полезни спортове. При него мускулите се натоварват без да се упражнява тежко механично влияние върху ставите и сухожилията. Затова е много полезно за хора, страдащи от различни заболявания на опорно-двигателния апарат.

Значение има скоростта. Ако плувате по-енергично, имате шанс да изгорите между 450 и 750 калории за един час, което е просто прекрасно! А и ще е забавно, особено в добра компания.

Скачане на въже

Просто, но ефективно! И не – не е само за деца! Скачането на въже е страхотен начин да се забавлявате с приятели или с децата и същевременно да работите за тялото си. Ако издържите тази интензивна кардио тренировка, тя ще ви донесе енергично изгаряне на приблизително 950 калории!

Джогинг

Джогингът е друг подходящ начин да изгорите калории и едновременно с това да се разведрите. Можете да го направите в приятна компания, слушайки музика или просто наслаждавайки се на красивата природа в близкия парк или градина.

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
MILENA TIMAROVA ( преди 9 години )
tova s otslabvaneto sa palni gluposti. nikoga ne sam pazila dieta i nqma i da pazq. koito ne me haresva da ne me gleda nali. ami posle toq boleznen gastrit kade da go skriq? te teq kukumqvki deto samo za tova mislqt nqmat akal v glavite si. vseki chovek si e krasiv taka kakto bog go e sazdal. mahaite teq tapi saitove
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Свободно време