Здраве и красота

Тайните на красивите коса и нокти

Решенията вече се намират в дома ви

22.11.2014г. / 09 28ч.
Криси Табачка
Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Има много практики и тайни за красотата, които тепърва предстои да научим. Определено за това, трябва да благодарим на специалистите, разработващи иновациионните технологии и... на смелите жени, които са склонни да експериментират.

Вместо да опитвате да откриете сами нещо ново, обаче, ние ви предлагаме вече изпитани алтернативни варианти, които се оказват много добро средство за постигане на красиви коса и нокти.

Разнообразната и многопрофилна грижа намира своите нови съюзници, които вече се намират в дома ви.

Освежаваща вода за уста... в косата

Да, разбираме как ви звучи на първо прочитане това, но определено имаме с какво да обосновем съвета си. След различни изследвания се оказва, че обикновената вода за уста, която използвате всеки ден, е ефективно лечение на пърхот в косата. Добавете към вече назначеното лечение със специални продукти разтвор на вода за уста, който трябва да бъде 1 част от продукта и 9 части от водата.

След като измиете добре с шампоан, поставете разтвора и оставете да действа. Веднага ще видите осезаемата разлика и значително по-доброто състояние на косата. Насочете се към продукт със съдържание на противовъзпалителни активни съставки.

Свързани статии

Мента в косата

Друг изпитан метод в борбата с неприятния пърхот е домашна рецепта. Смачкайте добре шепа ментови листа ( няма значение дали прясна или суха мента) и ги покрийте с малко количество водка. Оставете да преседи един ден и след това прецедете.

Към получената смес добавете ¼ чаена лъжичка вода, докато не се получи леко потъмняване. След измиване с шампоан, нанесете сместа върху скалпа и оставете да подейства за няколко минути. Ще усетите разликата още след първото изплакване. Алкохолът има силно действие, а ментата ще успокои кожата и ще внесе приятен и свеж аромат. Витамин Б

За да се радвате на здрави и красиви нокти, започнете прием на витамин В

Тъй като ноктите ни са съставени основно от кератин, проучванията сочат, че този витамин увеличава тяхната дебелина и плътност. Време да се сбогуваме с начупените и тънки нокти.

Без бързосъхнещ лак

Дълго лансираният мит, че бързосъхнещите лакове са нов метод за постигане на невероятен маникюр за кратко време не са съвсем точни. Този тип продукти съдържат повече формалдехид и алкохол отколкото обикновените лакове и имат неблагоприятно действие върху вашите нокти.

Може да се наложи да се справяте с нацепени, тънки и дори оцветени плочки. Най-добрият начин да ускорите процеса по изсъхване на лака е да потопите пръстите в студена вода, която да „запечата“ вашия маникюр.

Коментирай
Здраве и красота