Здраве и красота

Упражнения за стягане на бедрата

Извайване на проблемните зони и премахване на целулита

26.11.2014г. / 08 02ч.
Илияна Николова
Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Горната част на бедрата, както и вътрешната им страна изисква много упорит труд, за да изглежда добре. Целулитът все намира начин да се покаже, въпреки силните стремежи да поддържаме добра форма.

За красиви бедра трябва много добре да се постараете. Стягането на мускулите обаче не е задължително да е скучна и досадна работа, която да вършите с неудоволствие. Вижте как лесно можете да стегнете и изваете бедрата си!

Свързани статии

Разходете ги

Разходката е един от най-добрите начини да стегнете краката си цялостно, в частност и бедрата. Ходенето помага за намаляване на целулита. Енергичното ходене стяга и изравнява релефа на мускулите в горната част на бедрата, която е по-склонна към увисване на кожата.

Много хора правят грешката да тичат повече, отколкото да ходят. Джогингът е полезна кардиотренировка, но ходенето е най-добрият метод за стягане на бедрата.

Бърза разходка по половин час всеки ден ще направи бедрата ви неотразими и стегнати.

Упражнения за долната част на тялото


Съсредоточете се върху упражненията за тази част от тялото, ако чувствате проблем там. Вместо да вдигате тежести, изпълнявайте повече клекове. Приклякайте с разтворени крака като спирате по средата и задържате, така че максимално да увеличите натоварването в бедрата. За по-добър баланс изпъвайте ръце право напред.

Приклякането с единия, после с другия крак също е прекрасно упражнение, което работи за стягането на горната част на бедрата. Правете тези видове клекове в серии от 10 повторения.

Широки клекове

Задръжте гира с тежест около 3-4 кг пред вас с ръце, изпънати напред и разтворете крака максимално широко. Пръстите сочат навън. Клекнете до позиция, в която бедрата ви са успоредни на пода.

Повторете това упражнение няколко пъти. Ще усетите как вътрешната страна на бедрата ви се стяга максимално.

Йога

Йога упражненията са много полезни за стягане на бедрената мускулатура. При тях се изисква гъвкавост и издръжливост, които дават възможност на бедрата да се стегнат максимално.

Снимки: Thinkstock

Коментирай