Здраве и красота

Как да нанесем правилно хидратиращ крем?

Добрата техника е пътят към красива кожа

30.11.2014г. / 09 31ч.
Криси Табачка
Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Всички ние си мислим, че ако има нещо, с което се справяме меко казано перфектно, то със сигурност е нанасянето на различните кремове и лосиони.

В крайна сметка, единственото, което трябва да направим, е да поставим малко количество и да размажем. Да, ама не.

За щастие или нещастие, колкото и елементарно да ви се вижда нанасянето на хидратиращ продукт, може да се сблъскате с истината, че е вероятно и да грешите.

Ако въпреки всичко сте убедени в себе си, „сверете часовника“ и ако има разминаване – поправете техниката си.

Слънцезащитен фактор

Знаете, че е много важно да използвате продукти със SPF, независимо дали става въпрос за зимните или летните дни. Това е така, защото слънцето не е фактор за пренебрегване и е възможно да изгорите във всеки един период на годината. Към това добавете и правилното нанасяне на този тип козметика.

Обикновено дамите поставят продукта върху лицето и след това използват натрупаното количество за шията. Не забравяйте, че първите бръчки и признаци на времето се появяват именно върху шията и ръцете. Погрижете се повече за тези участъци.

Точност

Много важен момент при поставянето на крем за лице е времето, в което ще го поставите. Желателно е да не чакате повече от една минута след старателно почистване с правилно селектиран продукт от този тип. Същото правило важи и за излизането от банята, тъй като горещата вода може да остави във вас неприятно усещане за сухота и дискомфорт.

Свързани статии

Равномерно

Тайната за добрия ефект на крема върху кожата се крие в равномерното му нанасяне. Най-разпространената техника е да поставите дадено количество в средата на лицето (най-често носа и Т-зоната) и след това да масажирате към краищата.

По този начин е много вероятно да сте „избутали“ крема и да получите неравномерни пропорции спрямо количеството. Това може да доведе до запушени пори и омазняване на частите, в които косата граничи с кожата. Постарайте се да поставяте еднакво количество крем във всяка една от зоните на лицето.

Селекция

За да се радвате на красива и здрава кожа е много важна комбинацията продукт – техника. Тези два компонента не могат един без друг и взаимно се допълват. Ако не използвате правилен продукт, но го нанасяте правилно, не очаквайте невероятни резултати – даже напротив.

Същото е и в обратната посока, ако не нанасяте правилно, но имате добър продукт. За да извлечете максималните ползи, изберете своя крем така, че напълно да отговаря на вашите нужди и тип кожа.

Коментирай