Здраве и красота

Многобройните приложения на алое вера

Ползите, за които не подозирате

01.12.2014г. / 12 50ч.
Криси Табачка
Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Тропическото растение с изключително сочни и дебели листа е един от най-известните източници на полезни вещества.

Сред характеристиките му се срещат важни витамини, минерали, ценни аминокиселини и протеини, които във времето му спечелват популярност като едно от чудесата в разнообразната флора.

Знаем за невероятните ползи при хидратиране на кожата, но има още няколко, с които не сме напълно запознати.

Време е да разбуним мистерията около ползите на алое вера, за които дори не подозираме.

Слънчеви изгаряния

Любовта към слънчевите бани може да бъде болезнена. Буквално. Ако не успеете да прецените точното време, на което сте изложени на жарките лъчи и прекалите, използвайте алое вера – успокояващото действие бързо ще премахне паренето и ще ви помогне да спите една идея по-спокойно.

Бръснене

Незаменимите хидратиращи свойства на гела от алое вера са добър алтернативен заместител на стандартния гел за бръснене. Освен това, ако се порежете с ножчетата, идва ред на успокояващите функции на растението.

Свързани статии

Против ухапване от насекоми

Сред най-полезните свойства на гела от алое вера се откроява успокояващия ефект, който той има върху кожата. Можете спокойно да го прилагате при ухапвания от всякакъв вид насекоми, които се характеризират с неприятно зачервяване, раздразнение и сърбеж.

Ефектът е бърз и доста дълготраен, а след продължително прилагане, спомага и за бързото възстановяване на кожата.

Балсам за коса

Независимо дали страдате от изтощена, суха и заплетена коса, или просто искате да подхраните малко от корен, можете да замените любимия си балсам с алое вера. Просто вземете гел от тропическото растение и нанесете малко количество в косата. Оставете да действа поне 5 минути преди да изплакнете с топла вода.

Почистване

Винаги сме „за“ използването на естествени масла, когато става въпрос за почистване на лицето. В това число влизат кокосовото масло, зехтинът, бадемовото олио и гел или мляко от алое вера. Единственото, което ще ви трябва е чист памучен тампон, с който да нанесете необходимото количество.

Коментирай