Здраве и красота

Методи за спиране на цигарите

Опитайте с акупунктура

29.11.2014г. / 14 00ч.
Михаела Лазарова
Снимка: thinkstock

Снимка: thinkstock

Тютюнопушенето е повече от просто лош навик и всеки е чувал за вредите от него. Положителен е фактът, че много хора започват промяна в тази посока, опитвайки постепенно да намалят цигарите до пълно отказване от тях.

Битката с никотина не е лека и налага много воля и подкрепа от близките. Има разнообразни медикаменти, лепенки, които облекчават неразположенията през първите седмици от спирането на цигарите.

Но не забравяйте, че успоредно с тях може да се доверите и на естествените средства в борбата с тютюнопушенето. Споделяме някои от тях.

Лют червен пипер

Лютият червен пипер е едно от най-добрите естествени средства за борба с цигарите. Когато го добавите към вашите ястия, ще помогне за понижаване на чувствителността на дихателната система към тютюна, особено ако често попадате в среда, в която се пуши. Лютият пипер ще помогне и да намалите желанието за пушене.

Джинджифил

Някои от хората, които се опитват да спрат тютюнопушенето споделят, че освен главоболие, друго често неразположение е гаденето. Джинджифил добавен към чай, салати, ястия, зеленчукови сокове успешно намалява стомашните болки и гаденето.

Билката лобелия

Лечебната сила на билките е приложима и при намаляването на никотиновия глад. Може да я комбинирате с други полезни билки или да я приемате самостоятелно под формата на чай.

Лобелията ще помогне да отпуснете тялото си, ще намали редица неразположения като повишен апетит, гадене, нервност и слаба концентрация. Ако пиете редовно от нея, сами ще забележите как тялото ви отхвърля вкуса на никотина.

Мултивитамини

Витамини е важно да приемаме през цялата година. Тютюнопушенето причинява дефицит на редица жизненоважни хранителни вещества в нашето тяло. Ето защо е важно по време на отказващия курс да приемате хранителни добавки богати на витамини A, C и E. Витамините ще помогнат за засилване на имунитета, подобряване състоянието на кожата, ремонта на увредените клетки.

Екстракт от гроздови семена

Такъв ще намерите в аптечната мрежа. Приема се разтворен във вода или сок. Има редица ползи за здравето, една от които е прочистването на белите дробове от тютюнопушенето.

Жълт кантарион

Жълтият кантарион е друга полезна билка, която има положително действие при тези от вас, които искат да намалят и откажат цигарите. Ще я откриете под формата на хранителна добавка или може да я закупите сушена и да си направите чай с нея.

Свързани статии

Женшен

Женшенът може да се нарече вълшебно растение, защото успешно намалява желанието за пушене. Може да го приемате под формата на ароматен чай два пъти дневно. Добавете към него им мед, защото медът съдържа полезни витамини, ензими и протеини, които помагат в отказването от вредния навик.

Акупунктура

Акупунктурата е често използвана терапия, която има благоприятен ефект при много от хората, отказващи цигарите. Помислете за подобна терапия, защото тя ще повиши и вашите енергийни нива, ще помогне да детоксикирате тялото и да намалите редица неразположения.

Коментирай