Здраве и красота

Как да поддържаме вагината млада?

Приемайте достатъчно количество витамини E и C

08.12.2014г. / 14 00ч.
Михаела Лазарова
Снимка: thinkstock

Снимка: thinkstock

Всяка дама полага анти стареещи грижи за своето лице и тяло, които включват масаж, физически упражнения, ексфолиация, хидратиране, терапии и т. н. Днес обръщаме внимание към красотата и младостта на интимната зона. Вижте няколко кратки съвета за това как да поддържате вагината млада.

Останете хидратирани

Водата е една от най-добрите и полезни напитки, от които се нуждае тялото ни всекидневно. Водата спомага да запазите кожата на вагината хидратирана, а също така да поддържа своята естествена вътрешна влажност, която с възрастта намалява. Затова пийте поне по 8 чаши вода на ден.

Правете упражненията на Кегел

Упражненията на Кегел ще спомогнат да стегнете мускулите на тазовото дъно. Така вагината ви става по-стегната. Започнете с леки и малки повторения. Ще са ви необходими няколко дни докато усетите как правилно да правите упражненията, но после ще се убедите колко ефикасни са. Повече за тях вижте тук.

Внимавайте с теглото

Рязкото сваляне и покачване на килограми се отразява пагубно на кожата на цялото тяло, включително и на тази на вагината. За да поддържате еластична кожата си, избягвайте йо-йо диетите.

Правете безопасен секс

Предотвратяването на полово предаваните болести е един от най-добрите, най-ефективните начини за поддържане на вашата вагина млада и здрава. Презервативите намаляват риска от полово предавани болести като ХИВ, генитален херпес, гонорея, генитални брадавици и други, които нанасят не само вътрешни, но и външни щети върху вагината ви.

Избягвайте дълги часове колоездене

Някои експерти смятат, че триенето и неестествената позиция на седене, когато карате велосипед, може да окаже допълнителен натиск върху срамните устни и вагиналния вход. Разбира се това не се отнася за тези дами, които от време на време тренират на велоергометър или карат колело сред природата.

Приемайте достатъчно количество витамини E и C

Тези полезни хранителни вещества допринасят за защитата и хидратацията на лигавицата на вагината, а също така правят кожата еластична, млада и здрава. Консумирайте храни, богати на тези витамини или приемайте хранителни добавки с тях.

Свързани статии

Правете по-често секс

Сексът има редица ползи за физическото и психическо здраве, както и за младостта на вагината. По време на полов акт се увеличава кръвопотока към вагиналните клетки. Това предотвратява отпускането и увисването на тъканите, а някои учени вярват, че спермата може да действа и като антистареещ лосион.

Грижете се за кожата на вагината

Важно е всекидневно да полагате грижи за кожата на вагината. Не използвайте интимни сапуни, които ще я дехидратират. Всекидневно нанасяйте подхранващ лосион или етерично масло с леки масажни движения. Това ще поддържа кожата мека, гладка и еластична. Веднъж или два пъти седмично правете лек пилинг.

Снимка: Thinkstock

Коментирай