Здраве и красота

Как да запазим лака върху ноктите си за по-дълго?

Полезни съвети за домашен маникюр

12.12.2014г. / 13 01ч.
Илияна Николова
Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Лакът за нокти е аксесоар, който много жени ползват. Красивият маникюр е важен за една истинска дама. Но как да го задържим по-дълго върху ноктите си? Това е въпрос, който има своите отговори!

Почиствайте добре

Много е важно нокътната плочка да е добре почистена. Ако ноктите ви не са чисти, лакът няма да се задържи. Ако не почистите ноктите преди лакиране, естествената мазнина, която се събира по тях, ще направи лака изключително недълготраен.

След премахването на стария лак с лакочистител, задължително измивайте ръцете с вода и сапун. Лакирайте след като ноктите са идеално сухи.

Ябълков оцет

Ябълковият оцет е страхотен помощник в домашния маникюр. Разтрийте ноктите си с тампон, напоен с оцет. Киселината в оцета ще премахне идеално наслояванията по ноктите. Оставете ноктите да изсъхнат по естествен път след процедурата за около 10 минути. След това продължете с маникюра си.

Винаги прилагайте основа

Основата за лак осигурява идеалната повърхност за нанасяне на цвета. Така ще избегнете скорошното му лющене, размазване на цвета или лошо нанасяне. Важно е да изчакате основата да изсъхне много добре – за поне 15 минути.

Свързани статии

Нанасяйте тънки пластове

Необходимо е да лакирате ноктите най-малко два пъти. Важно е обаче да не прекалявате с дебелината на слоевете. Всеки пласт, най-вече първият, трябва да са тънки и прецизни, така че лакът да не се размаже или да се образуват капковидни издутини.

Наблегнете на връхчетата

Връхчетата на ноктите страдат най-много от ежедневната употреба на ръцете ни. Лакът обикновено се лющи най-много откъм връхчетата. Затова наблегнете на тяхното прецизно лакиране.

Съхранявайте лака в хладилника

Неслучайно нашите майки са свикнали да държат лаковете си в хладилника. Това не е безсмислена приумица, а истина. За да направите лака си по-дълготраен, съхранявайте го на хладно място. Така се запазват химикалите в него, което му помага да остане по-свеж и с подходяща текстура за по-дълго време.

Коментирай