Здраве и красота

Води ли до пристрастяване балсамът за устни?

Или е просто заради студените дни?

14.12.2014г. / 08 46ч.
Криси Табачка
Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Често заради студените зимни дни имаме усещането, че сме пристрастени.

За съжаление, тук не става въпрос за малката ни мания по козметиката, която ни кара постоянно да опитваме и откриваме все по-нови и иновативни продукти.

Не.

Става въпрос само за един продукт, с който сме сигурни, че не се разделяте – балсамът за устни.

Случвало ли ви се е да имате чувство, че единственото, което имате като изграден навик, е постоянното поставяне от балсама.

Усещате, че устните ви стават значително по-меки, миришат добре и буквално не можете да се откъснете от него.

До каква степен обаче нанасянето на балсам за устни може да доведе до пристрастяване и създаване на един наистина досаден за всички околни навик?

Свързани статии

Защо искаме да поставим балсам за устни?

Истината е, че вашите устни винаги ще бъдат много по-сухи през зимните дни, отколкото през лятото. И това далеч не зависи от количеството и от броя поставяне на балсам за устни.

Едната причина за това е ниската влажност – много по-малко количество вода се внася в тялото и оттам, в кожата.

Това може да е причината и за постоянната ви жажда и желание непрестанно да си взимате топли вани и душове. Всички „симптоми“ са естествената реакция на тялото, а устните страдат дори още повече, защото са изложени най-пряко на неблагоприятните условия.

Научно обяснено, устните просто имат много по-ниско ниво на естествени мазнини, които да осигуряват тяхната хидратация. Това обяснява защо имате невероятна нужда да поставите балсам.

Защо толкова често?

Много различни видове балсам за устни съдържат алергени, които могат да раздразнят кожата и да доведат до сухота.

Към тях спадат охлаждащата мента, цветните пигменти и консервантите. Ако вашият любим продукт съдържа която и да е от тези съставки, честото поставяне безспорно временно успокоява, но може и да влоши много повече създалата се ситуация с напукването.

За да не се получи този обратен ефект, потърсете продукт от този тип, който съдържа естествено кокосово масло, алое вера или краставица.

Коментирай