Здраве и красота

Бързо възстановяване на напуканите устни

Погрижете се за тях с алое вера

15.12.2014г. / 12 40ч.
Михаела Лазарова
Снимка: thinkstock

Снимка: thinkstock

Зимата ни носи много красота, но и студено време, което се отразява на красотата на кожата ни. През зимните мразовити дни най-често засегната е кожата на устните. Неправилната диета, дехидратацията, постоянното облизване на устните ги прави сухи и напукани.

Сухотата често е съпроводена с леко кървене и болка. Кожата на устните се нуждае от всекидневно подхранване, което може да правите с балсам за устни, кокосово масло, мед, масло. Това са само част от грижите, които ще ви помогнат да запазите тяхната мекота през цялата година. Запишете си и останалите.

Алое вера

Алое вера има естествени противовъзпалителни и антибактериални действия върху кожата. Предпазва я от инфекции, хидратира в дълбочина и възстановява нейната структура, гладкост и здравина.

Това го прави идеална грижа за напукани устни през зимата. Приложете малко количество от гела върху устните и оставете да действа няколко минути. След това изплакнете с хладка вода. Гелът от алое веднага ще успокои и овлажни кожата.

Свързани статии

Заквасена сметана

Заквасената сметана е с високо съдържание на мазнини. Тя е чудесна домашна грижа за възстановяване на сухата кожа и напуканите и разранени устни. Нанесете малко количество от нея върху устните и оставете да действа 10 минути. След това изплакнете внимателно с хладка вода.

Правете тази грижа 2-3 пъти на ден до пълното възстановяване на мекотата на устните ви.

Краставица

Друга бърза и естествена грижа за напуканите устни е краставицата. Вземете 1-2 парченца от нея и леко разтъркайте върху устните. Оставете да действа 15-20 минути и изплакнете. Правете тази грижа няколко пъти на ден.

Коментирай