Здраве и красота

Най-лошите храни за кожата

Кои са те и защо да ги избягваме?

17.12.2014г. / 14 45ч.
Криси Табачка
Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Чистата и здрава кожа определено се нуждае от специализирана грижа, която да бъде съобразена с всички нужди.

Безспорно, подпомагането на кожата е добре да бъде комбинирано както отвън, така и отвътре.

Към професионалните кремове за лице и хидратиращи маски добавяме специална диета, съставена основно от зеленчуци и плодове.

Важно е да знаем, че както има съставки, които са с благоприятно действие върху кожата, така има и такива, които ни вредят.

Обобщихме основните храни, които задължително да избягвате, защото могат да повлияят негативно върху начина, по който изглежда вашата кожа.

Свързани статии

Захар

Захарта влияе негативно както върху килограмите, така и върху вида на вашата кожа. Зачервяванията, възпаленията и дори акнето ще бъдат постоянно част от ежедневните проблеми, с които трябва да се справяте, ако не спрете захарта.

Обърнете внимание на етикетите върху храните – ще откриете колко много продукти са с изключително високо съдържание на неблагоприятно влияещата върху кожата съставка.

Млечни продукти

Всички сме страдали от тези плътни образувания, които са във формата на киста и стоят върху челото, бузите или брадичката със седмици. Това може да бъде знак за прекалено високи количества млечни продукти, които консумирате и начин на тялото да ви подскаже за това.

Кожата има действие и като отделителна система, която се старае да премахне нещата, с които тялото ви не е съгласно.

Преработени храни

Силно преработените храни с консерванти като чипс, пържени картофи, газирани напитки и бонбони повишават рязко нивото на кръвна захар. Това кара хормоните ви да стимулират прекомерното производство на мазнини, които запушват порите и са сред основните причини за остаряване на кожата.

Кофеин

Кофеиновите напитки дехидратират кожата, което се отразява на еластичността и колагена. Неприятният ефект може да направи кожата ви по-тънка и податлива на бръчки.

Ако не можете да се откажете от кафето, не забравяйте задължителните 8 чаши вода дневно, които да балансират поне малко загубената влажност.

Морски дарове

Скаридите, раците и омарите са с високо съдържание на йод, което води до запушване на порите и дори акне. Вместо това, заложете на чиста риба, която съдържа омега мастни киселини – те ще спомогнат за подобряването на вида на вашата кожа.

Коментирай
Свободно време