Здраве и красота

Червени храни, стимулиращи мъжкото либидо

Нарът е една от тях

19.12.2014г. / 17 30ч.
Михаела Лазарова
Снимка: photl.com

Снимка: photl.com

Редица фактори могат да окажат влияние върху пониженото желание за секс при мъжете, като ежедневният стрес и напрежение, здравословен проблем, прием на медикаменти, начин на живот и т. н.

Има разнообразни начини, които могат да регулират спада на либидото, като някои храни например. Вижте кои да включите в ежедневното меню на вашата половинка за повече вълнуващи нощи.

Нар

Нарът е може би един от най-известните плодове за увеличаване на сексуалното желание. Основната причина, поради която нарът е толкова ефективен е, че той помага на организма да произвежда азотен окис, който помага да се отворят кръвоносните съдове и да се увеличи притокът на кръв към половите органи.

Превърнете нара във здравословна напитка, стимулираща желанието ви за любов.

Червени люти чушки

Лютите чушки могат да ви накарат да се чувствате наистина горещо. Капсаицинът, който се съдържа в тях, спомага за освобождаване на ендорфин. Това е един от най-важните химикали в организма, които отговарят и за сексуалното желание.

Ако партньорът ви обича пикантните храни, не забравяйте да добавяте люти чушки към ястията за повече горещи сексуални моменти.

Ягоди

Има редица доказателства за това, че червените храни могат да имат положително влияние върху желанието за любов. Ягодите са сочени за един от най-мощните афродизиаци. Както знаете, шоколадът и особено тъмният също има положителен ефект върху желанието за секс.

Затова доставяйте по-често на партньора си удоволствие, изненадвайки го с ягоди, обвити с шоколад.

Червени вино и не мазни меса

Хубавото червено вино и червеното месо, което не е така мазно, също подобряват мъжкото либидо. Консумацията на вино задейства отделянето на азотна киселина в кръвта. Това позволява на кръвоносните съдове да се отпуснат и да се увеличи притокът на кръв към гениталиите.

Затова преди страстен секс направете една питателна вечеря с червено месо и ароматно червено вино.

Червен фасул и червена леща

Фасулът и лещата са едни от най-добрите храни за мъжкото здраве. Те изобилстват от витамини и желязо. Два компонента, които са от особено значение за повишаване нивата на серотонина.

Свързани статии

Серотонинът е така наречената молекула на щастие, но също така стои и в центъра на много други важни функции, като регулирането на настроението, дишането, съня, но и желанието за секс.

Диня

Последни проучвания показват, че най-сочният летен плод може да повиши либидото при мъжете. Динята съдържа големи количества цитрулин, който има подобни на виаграта действия върху кръвоносните съдове.

Затова през летните месеци не забравяйте да хапвате по-често диня или да я добавяте към фрешовете.

Коментирай
Здраве и красота