Здраве и красота

Как да имаме сияйна кожа за Коледа?

19.12.2014г. / 12 24ч.
Мария Дуковска
Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

В съзнанието ми веднага изплува образът на Бриджит Джоунс от прословутият филм „Дневникът на Бриджит Джоунс“, която лежи по халат в леглото, похапвайки сладолед самосъжалително, само че този път в нейния образ се въплъщавам аз. Не, не и пак не, този път съм решила... – започвам мисия „сияйна кожа“ за Коледа. Ще сваля килограми, за да се вмъкна в роклята от миналата година, която още виси на закачалката и ще мина през всички бюти съвети, които успея да изчета до Коледа, прилагайки ги върху себе си. Баба винаги е казвала, че краставицата върши чудеса, но..., момичета, трябва да бъда честна със себе си! Едва ли сияйната кожа на Никол Кидман има нещо общо с краставицата.

Мисли, мисли, мисли... салоните за красота, разбира се. Графиците им винаги са пълни по това време на годината, всички искат да са сияйни, си мисля аз, подсмихвайки се наум.

Каква терапия да си направя в салон за красота? Почистване на лице, мхмм, едва ли е достатъчно, ще се отърва от черните точки за седмица, ще хидратирам леко кожата си и дотам. Трябва ми нещо по-силно, трябва ми чудо май, казвам на глас, докато изучавам белезникавата си кожа и червените петна в огледалото насреща. Хидратация, може би? Хиалурон – скъпо и нетрайно. Не, трябва ми процедура, която е кратка, ще има ефект моментално и няма да има нужда да се крия една седмица вкъщи.

Докато размишлявам наум, погледът ми трескаво обхожда стаята, попадам на листовката, която получих в столичен мол. Рекламираше се Хидра нещо си. Не обръщам внимание на листовки, но тази я ползвах да отбелязвам докъде съм стигнала в книгата си.

Бързо я извадих и започнах трескаво да чета: фини линии, почистване на лице, хидратиране, пигментни петна, торбички под очите, изравняване на тена и сияйна, ДА! – изкрещявам наум – сияйна кожа. Знаех си, че думата „сияние“ я имаше някъде.

Името на терапията е Хидрафейшъл (Hydrafacial)! Написах името й в Google, за да изчета повече информация и това, което разбрах е, че е комплексна терапия за здрава и млада кожа, която в същото време безболезнено и ефикасно таргетира редица кожни проблеми. Истината за терапията е, че няколко процедури се съчетават в една, а по-точно за 5 стъпки имаме 5 процедури, които бихме си ги направили отделно в някой салон. Да не забравяме и обещанието за сияйна кожа.

Бонус за мен е, че любимите ми холивудски звезди явно вече отдавна са запознати с терапията и я ползват редовно, отчитам аз, докато препрочитам отзиви и американската преса. Речено – сторено, запазвам си час за сияние, чистота, хидратация и подмладяване като бонус! Не знам какво точно влагам в думата „сияние“, но тя е синонимът ми за красива, здрава и чиста кожа. Писна ми да прикривам недостатъците на лицето си с фон-дьо-тен.

На другия ден изпълнена с надежди вече съм на кушетката в салон за красота X, който предлага терапията, още повече, че на сайта на Хидрафейшъл имат и коледна промоция – при една закупена процедура получавам хромотерапия или дренаж на лице по избор. Попълних карта и с помощта на дерматолог установихме кои са проблемите на моята кожа. Апаратът Хидрафейшъл изглежда някак симпатично, в сравнение с останалите машини за лице. Дори цветът му е яркосин и не прилича на ксерокс.

Процедурата траеше около 20-30минути, напълно безболезнена. Минахме през 5 етапа, а именно ексфолиация, химичен пилинг, екстракция, регенерация и хидратация. Химичният пилинг ме притесняваше леко, но наистина няма нищо общо с обикновения химичен пилинг, още повече, че използва абсолютно натурална и безвредна киселина, която в зависимост от кожата се регулира като процентно съдържание.

Зачервяването минава след около 15 мин. и мога да спазя уговорката си за кафе с приятелка. 5-те стъпки на Хидрафейшъл не са сложни, но технологията, с която се извършват е нещо съвсем ново в козметичната индустрия. Бих казала, че Хидрафейшъл е Apple в света на бюти индустрията. Процедурата е с цена 140лв. и вие получавате реално 5 процедури, за които бихте платили поотделно повече. Така че, имайте го предвид, преди да я определите като скъпа процедура. Резултатът наистина за мен беше феноменален, кожата видимо се промени за 20 мин.

Текстурата, цветът, няколкото пигментни петна, които имах напълно изчезнаха, а кожата е хидратирана и свежа. След втората процедура, която се прави в рамките на седмица, сияйната кожа е факт. Контейнерът зад машината беше истинско доказателство за извлечената мръсотия подкожно. Най-хубавото от всичко е, че резултатът е траен, трябва си поддръжка 1 път в месеца, но определено ефектът е в пъти по-добър от обикновеното почистване, да не говорим, че процедурата третира и редица други проблеми на кожата ми. Листовката от мола все пак се оказа полезна и се радвам, че се подложих на процедура, която наистина подобрява цялостното състояние на кожата ми, защото както мама казва: „На 40 години ще стане ясно колко добре си се грижила за кожата си, когато си била на 30.“

Бел.: Запишете вашия Хидрафейшъл час и се възползвайте от коледната Хидрафейшъл промоция. Вземете безплатна хромотерапия или дренаж на лице в избрания от вас център. Адрес: www.liceto.bg.

Коментирай
Свободно време