Здраве и красота

Бавен растеж на косата

Причините и факторите за забавяне на процеса

19.12.2014г. / 12 08ч.
Криси Табачка
Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Една от най-привлекателните черти на женската половина от човечеството е здравата и дълга коса.

Красотата на дължините позволява смело експериментиране с различни прически и форми, а полето за изява на коафьорите дава възможност да бъдем различни всеки ден.

Тъй като на всички ни се е налагало в някакъв момент да си дадем малко спирка с драстичното подкъсяване и да започнем да пускаме своята коса, знаем, че процесът може да бъде доста дълъг и мъчителен.

Кои са основните причини, заради които расте бавно красивата ни коса?

Вижте сами.

Свързани статии

Генетика

Всеки човек е уникален сам по себе си и различните фактори, които му влияят са строго индивидуални. По същия начин стои въпросът и с косата, тъй като хората притежават различен цикъл на растеж на косъма.

Бързината, с която се развива пускането на дълга грива не зависи винаги и само от грижите, които полагаме за нея.

Когато става въпрос за генетична предразположеност, няма какво много да направим. Затова, съветваме ви да се придържате към дълбоко хидратиращите маски и просто да си дадете време.

Козметика

Ако третирате косата с много силна козметика, изработена изцяло на химическа основа, това може да се окаже главната причина за бавния растеж на вашия косъм.

Ако наистина искате да се погрижите за своята грива, прекратете вредните процедури и се концентрирайте върху естествените масла и терапии за растеж.

Диета

Както много пъти сме споменавали, дълготрайната красота започва с грижи за организма. Както всяко друго нещо по тялото, косата има нужда от витамини, за да расте. Протеините, биотинът и цинкът, включени в хранителния ви режим, ще ускорят процеса и ще ви доближат една идея до мечтаната дълга коса.

Бременност и проблеми със здравето

Бременността безспорно е един процес, в който се променя много голяма част от нашето тяло. Косата също не е изключение.

Някои дами се радват на изключително бърз растеж, докато при други, този процес осезаемо се забавя. Друг фактор са здравословните проблеми – те също влияят върху растежа на косата.

Постарайте се редовно да приемате необходимите витамини и да се предпазвате от кожни проблеми, които засягат скалпа.

Коментирай