Здраве и красота

Премахнете главоболието, стимулирайки хоку точката

Къде е разположена хоку точката?

22.12.2014г. / 12 32ч.
Михаела Лазарова
Снимка: thinkstock

Снимка: thinkstock

Главоболието е едно от най-честите неразположения, с които се сблъскваме. То може да е резултат от стрес, проблеми с кръвното, спазване на диетичен хранителен режим, ПМС (предменструален синдром) и други.

В тези моменти на неразположение или не разполагаме с хапче, което да помогне или дори и след неговия прием болката не утихва. Затова е добре да знаем друг алтернативен метод, който да приложим, за да бъдем отново във форма. Такъв е акупресурата.

Китайската методика се базира на същата философия като акупунктурата, само че при акупресурата мануално се стимулират определени точки в тялото.

От хилядолетия китайските лечители вярвали, че всяка болест или болка е резултат от нарушен поток на енергията в тялото на човека. Стимулирайки определена точка на ръката наречена „хоку“, може да облекчите болките в главата.

Оказвайки натиск върху нея, вие засягате потока на енергия и по този начин премахвате болката.

Свързани статии

Къде е разположена хоку точката?

Тя се намира на дланта, между палеца и показалеца. За да я намерите поставете палеца от горната страна, а показалеца от долната. Ще я усетите там, където е мускулът между двата пръста. Натиснете, така че налягането да бъде към костта на показалеца (и да не бъде болезнено).

Задръжте няколко секунди, отпуснете и отново стимулирайте точката. Правете това 1 минута и след това приложете техниката на другата ръка.

Коментирай