Здраве и красота

Твърденията на фризьорите, на които да не вярваме

Най-честите лъжи, които професионалистите ни казват

20.12.2014г. / 09 19ч.
Криси Табачка
Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Професионалистите винаги са били хората, към които се обръщаме, когато имаме даден проблем. Желанието да научим повече и да получим добър съвет или решение ни кара да се доверим изцяло на думите на нашия събеседник.

Неприятната страна на това обаче може да бъде доста груб сблъсък с действителността и реалните намерения на коафьора.

Нека не забравяме, че любимият ни фризьор ни поставя в една съвсем реална ситуация на отношения между потребител и човек, който се стреми да ни предостави услуга.

Колкото и да ни се иска да си представим една утопична среда, в която хората безкористно си помагат едни на други за добрата кауза, това далеч не е истина.

Именно заради това, често фризьорите ни казват открито някои лъжи, на които сме склонни да вярваме.

Кои са тези твърдения и защо е време да спрем да бъдем толкова наивни?

Свързани статии

1. „Никога не подстригвай заплетени краища сама“

Тази лъжа чуваме почти всеки път при посещение на фризьор. Доверяваме се наивно, защото разбираме, че това са професионалисти и те знаят най-добре. Факт е, че не можете да оформите сами косата си и дори и да опитате, ефектът никога не е толкова добър, колкото при майстор – коафьор.

Замислете се обаче че ако всеки път ходите в салона за красота, когато имате заплетени краища, това си е една солидна инвестиция както на пари, така и на време. Именно затова, абсолютно спокойно можете внимателно да отрежете само и единствено тази част, която се е заплела.

2. „Колкото по-често се подстригваш, толкова по-бързо ще порасне“

Това е един изключително разпространен мит, който е крайно време да бъде прекратен. Лансирането на подобно твърдение е много некоректно, тъй като е абсолютно невярно. Бързината, с която расте вашата коса е абсолютно индивидуален процес, който зависи само и единствено от третирането на корените, не на краищата.

Безспорен факт е, че редовното подстригване ще прави цялостния вид на вашата прическа по-здрав и перфектен, но не очаквайте растежа да бъде правопропорционален на скъсяването.

3. „Честото сресване на косата е добро за косъма“

Всички сме чували съвети от типа на „100 сресвания всеки ден ще направят косата здрава“. Абсолютно грешна тактика, която не просто, че няма да направи косата ви по-здрава, но и напротив – ще накъса косъма. Ако искате да се сдобиете с хвърчащи малки косъмчета, които не можете да укротите с почти никакъв продукт, решете се колкото можете повече.

Ако искате да се радвате на здрава коса, използвайте дървен гребен и леко и постепенно сресвайте от краищата към корена, веднъж дневно. Никога не решете косата, докато е мокра, тъй като в това си състояние, тя е най-слаба и уязвима на накъсване.

4. „Сухият шампоан е най-добрият продукт“

Безспорен факт е, че сухите шампоани са добри за случаите, в които ви се налага да премахнете омазняване и да добавите обем в прическата. Но такъв тип продукти са просто алтернативни и временни заместители и не могат да се използват постоянно.

Вместо да залагате само и единствено на тях, намерете време да се погрижите правилно за косата с добре подбрани продукти – ще видите, че косъмът ще ви се отблагодари за това.

Коментирай
Здраве и красота
Свободно време