Здраве и красота

Вредни навици, предизвикващи увисване на гърдите

Не допринасяйте допълнително за влошаване красотата на гърдите си

29.12.2014г. / 11 51ч.
Илияна Николова
Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Всички жени мразят тази истина, но тя е болезнено натрапчива – гърдите увисват с времето. Тази мисъл е ужасяваща, особено ако този неприятен факт се случи по-рано от очакваното.

Раждането, кърменето, отслабването и напълняването допринасят за загубата на еластичността на колагена в съединителната тъкан под кожата, което тотално може да развали формата на бюста.

Смъкването на бюста е и въпрос на генетика. Ако майка ви или баба ви имат проблеми от такова естество, много е възможно и вие да носите такава предразположеност. Освен това хормоналните смущения са още една предпоставка за възникване на този проблем.

Но има някои неща, които можете да спрете да правите, за да запазите гърдите си стегнати за по-дълго. От фамилната обремененост и от майчинството няма как да се откажете, но следните пороци можете да прекратите!

Драстични диети

Диетите за отслабване, които изискват строгост и почти пълно гладуване, даващи бързи резултати, но криещи риск от йо-йо ефект, имат изключително вредно влияние върху стегнатостта на гърдите.

Всеки път, когато губите тегло, гръдната тъкан става все по-хлабава. Ако допускате резки промени в теглото, това може да окаже зловредно влияние върху красотата на бюста ви. За да запазите гърдите стегнати, трябва да се ориентирате към продължително спазване на здравословен режим, който да не допуска прибягването до драстични диети.

Пушене

Пушачките може и да се плашат от рака на белия дроб, но вероятно не знаят, че цигарите вредят и на гърдите им. Тютюнопушенето отслабва качествата на кожата и предизвиква преждевременното й стареене. Освен това никотинът намалява кръвоснабдяването по повърхността на кожата, което я състарява преждевременно, а и пречи на извеждането на токсините.

Свързани статии

Носенето на грешния сутиен

Независимо дали сутиенът ви е суперскъп и красив, той може да ви вреди. Важно е да се информирате за видовете сутиени, за моделите, за размерите и видовете чашка, за да сте наясно кой е най-подходящият за вас.

Обикновено жените си взимат по-малък размер нарочно, за да изглеждат гърдите им по-повдигнати и стегнати. Това се отразява изключително зле на съединителната тъкан в гърдите. Колагенът се уврежда, мускулатурата на гърдите отслабва, а дори могат да се получат бучки и натрупвания в тъканта, заради прекомерното притискане.

От друга страна, твърде хлабавите сутиени също не са решение, защото те пък спомагат за разкъсването на колагена, което отново предизвиква смъкване на бюста.

Интензивни тренировки

Прекалената физическа тренировка уврежда гърдите. Много жени смятат, че ако преизпълняват бройката упражнения, това ще стегне бюста им и ефектът ще е по-добър. Напротив – физическото пренапрежение води до разкъсване на тъканта, предизвикваща механично увреждане на колагена. Упражнявайте се, но с мярка.

Коментирай