Здраве и красота

Регенерираща маска за лице

Тайната съставка е кафе

28.12.2014г. / 09 30ч.
Криси Табачка
Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Повечето от нас предпочитат освежаващия ефект на кафето рано сутрин.

Невероятно ароматната напитка е способна да ни зареди с енергия за през целия ден и да ни накара да се чувстваме несравнимо по-добре.

Дали обаче същият ефект ще имат кафените зърна и върху нашата кожа?

Знаем, че те участват в един от най-добрите начини за направа на домашен ексфолиант както за лице, така и за тяло.

Ще разкрием пред вас невероятните свойства на кафето и за лицето.

За да подсилите регенериращото свойство на кожата, използвайте следната домашна маска, която лесно да приготвите и в домашни условия.

Свързани статии

Ще ви бъдат необходими:

  • Утайка от кафе
  • Масло за лице
  • Малка купа
  • Пипетка
  • Лъжица

Начин на приготвяне:

Вземете с една чаена лъжичка останалата утайка от сутрешното ви кафе и я поставете в малък съд, най-добре купа. С помощта на капкомер добавете две пълни пипети от любимото си естествено масло за лице и разбъркайте внимателно.

Можете да използвате по избор кокосово, арганово или бадемово масло. Най-добрият вариант е да изберете естествен продукт, който едновременно да облекчава и успокоява кожата.

Измийте лицето си с помощта на почистващите продукти, които използвате и леко подсушете с чиста кърпа. Уверете се, че кожата на лицето ви е още леко влажна и приложете внимателно скраба директно, като избягвате зоната около очите.

Ако искате по-дълбоко ексфолиране, можете внимателно да масажирате маската върху кожата. Оставете да подейства поне 10 минути преди да изплакнете.

За да рехидратирате отново, можете да използвате хидратиращ крем или 10 капки от естествено масло. Най-добър ефект маската има ако я използвате поне веднъж седмично, успоредно с останалите ви разкрасителни навици.

Коментирай