Здраве и красота

Маска за лице с боровинки за стягане на кожата

Лесна рецепта със сигурен ефект

06.01.2015г. / 12 12ч.
Криси Табачка
Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Има още един начин да внесем екзотичните вкусове в ежедневието си, освен на трапезата. Ползите на плодовете и домашните козметични рецепти отдавна са се утвърдили като главен фактор за разрастването на все по-лесни и ефективни домашни комбинации с естествени съставки.

Именно затова представяме един бърз и лесен вариант за домашна маска за лице с боровинки.

Киселината, съдържаща се в боровинките, служи като ексфолиант за кожата, а витамините А и С поддържат нормалното произвеждане на колаген в кожата.

В резултат на това, кожата се хидратира, а борбата с бръчките е успешна, благодарение на плодовете.

Свързани статии

Ще ви бъдат необходими:

  • Чаша пресни червени боровинки
  • Чаша червено грозде без семки
  • 2 чаени лъжички сок от грейпфрут
  • Желатин

Начин на приготвяне:

Измийте плодовете и ги поставете в пасатор. Обработвайте, докато постигнете пастообразна смес. Поставете получената маска в хладилника за около 35 до 45 минути, като задължително покриете съда с капак или поне здраво стегната кърпа.

След като мине времето за изстудяване, извадете сгъстената маска и оставете на стайна температура за около 10 минути. Преди да поставите върху лицето, изпробвайте малко количество върху ръката, за да видите дали сте толерантни на действията на съставките.

Ако не забележите каквото и да е зачервяване или раздразнение по кожата, смело нанесете върху цялото лице. Уверете се, че сте премахнали напълно всякакви следи от грим по кожата и избягвайте зоната около очите.

Оставете да подейства за 15 минути и внимателно изплакнете с хладка вода.

Прилагайте процедурата колкото се може по-често и ще забележите видими резултати.

Коментирай