Здраве и красота

Японска терапия с вода

Помага при астма, запек, артрит и други здравословни проблеми

08.01.2015г. / 13 41ч.
Михаела Лазарова
Снимка: thinkstock

Снимка: thinkstock

Водата е не само напитка, от която се нуждае организмът ни всекидневно. Тя има терапевтични действие и е част от така наречената японска терапия с вода.

Според изследователи терапията с водата е тестван метод, който наистина работи за предотвратяването на артритни болки, болки в гърба, облекчаването на мигрена, астма, нормализирането на високо кръвно, намаляването на холестерола, облекчаването на колита, ангината, а също така е приложима терапия и при редица други здравословни проблеми.

Доказано е, че добрата хидратация на организма и приема на вода (чиста вода без добавени в нея мед, лимон и други) по определена схема може да подобри значително здравословното ви състояние.

Как да приложите върху себе си водната терапия?

Веднага след като станете от сън изпийте 5-6 чаши вода, която трябва да е на стайна температура или леко топла (или около 640 мл, на празен стомах!).

Ако това количество ви е в повече, започнете с по-малко, като постепенно се опитате да достигнете необходимите 640 мл. Това е най-важната стъпка от терапията.

След това измийте зъбите си и в рамките на 45 минути не приемайте храни и напитки.

След това може да пиете и да се храните. Половин час преди всяко хранене пийте по една чаша вода, а два часа след всяко хранене не приемайте храни и напитки. Още първите дни ще усетите как здравословното ви състояние се подобрява.

Свързани статии

Според японската терапия, за да излекувате запека, ще трябва да спазвате този воден режим в продължение на 10 дни, 10 дни за лечение на стомашни проблеми, 30 дни за нормализиране на кръвното налягане, 30 дни за облекчаване на диабет.

Дори и да не страдате от някое от изброените заболявания, вие ще получите значителни ползи от терапията, като:

  • По-чиста и сияйна кожа. Водата перфектно прочиства кръвта от токсините и е много важен компонент за поддържането на една здрава и гладка кожа.
  • Пиенето на вода сутрин подобрява регенерацията на клетките.
  • Балансира лимфната система.
  • Помага за подобряването на метаболизма и загубата на излишни килограми.
  • Прочиства дебелото черво.

Снимка: photl.com

Коментирай