Здраве и красота

Здравословни ползи от антистрес-топката

Този малък кръгъл вълшебник, който ви освобождава от напрежението

12.01.2015г. / 15 36ч.
Илияна Николова
Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Чували ли сте за антистрес-топка? Онези малки, меки и пружиниращи топчици, които хората стискат в ръка за успокоение на нервите, са толкова полезни, а мнозина пренебрегват действието им.

Вероятно всички вече са наясно с факта, че стресът е пагубен за организма и психиката. Има много техники, които можем да употребим, за да намалим стреса. Използването на антистрес-топка е една от тях.

Ако не сте любители на медитацията и йогата или ако нямате свободно време за такива занимания, значи антистрес-топката е точно за вас.

Ето кои са и най-важните ползи за здравето от нея:

Облекчава напрежението

Когато стискате меката топка, мускулите на ръката и китката се стягат. Когато отпуснете ръката, тези мускули се релаксират, което значително спомага за освобождаването от излишното напрежение.

Стимулира нервната проводимост

Ръцете са снабдени с множество нервни окончания, някои от които директно свързани с мозъка. Когато прокарате топката през ръката си, нервните окончания се стимулират като по този начин се стимулират определени части от мозъка.

Това води до освобождаване на ендорфини, които борят стреса, подобряват настроението и намаляват болката.

Свързани статии

Отклонява вниманието

Отклоняването на вниманието от стреса също е силен начин да противодействате на дразнителя. Мрачните мисли са по-мощни, отколкото си мислим, затова е добре да се стараем да ги държим възможно по-далеч от съзнанието си.

Не допуска поява на травми

Действия като писане на компютър, свирене на музикален инструмент, работа с мобилен телефон, могат да причинят болки в определени области на ръцете в даден момент, най-вече в ставите.

Когато усетите напрежение след продължителна работа, стискането на топката ще успокои мускулатурата и ще премахне болката. Както всяка част от тялото, така и ръцете имат нужда от стимулиране на мускулите с цел подобряване на функционалността.

Коментирай
1 rate up comment 1 rate down comment
... ( преди 9 години )