Здраве и красота

Изпитан лек при болно гърло и възпалени сливици

Запишете си я!

09.01.2015г. / 08 04ч.
Михаела Лазарова
Снимка: thinkstock

Снимка: thinkstock

Според специалисти през януари ни очаква поредната грипна вълна. Запушеният нос, възпалените синуси, кашлицата и болките в гърлото са само част от симптомите, които съпътстват настинката и грипа.

За да избегнем усложнения е важно още при първите неразположения да потърсим лекарска помощ. Освен назначените ни медикаменти е добре да знаем и някои естествени методи за облекчаване на неразположенията.

Следващата рецепта е за лек, който може да облекчи болките в гърлото и да намали възпалението при наличието на гнойна ангина. Запишете си я!

Необходими съставки:

  • 80 г семена от кимион
  • 200 мл вода
  • 1 чаена лъжичка бренди, коняк

Смелете зърната кимион в кафемелачка или кухненски робот, сложете ги в тенджера и добавете към тях водата. Когато сместа заври я бъркайте, за да не загори (около 15 минути). Ще забележите как постепенно се сгъстява и става като лепкава.

Свързани статии

След това я отделете от котлона, прецедете през цедка и добавете още 50 мл вода. Върнете сместа отново на котлона и щом заври я махнете. Остава да сложите и коняка. Разбъркайте добре.

Приемайте от тази смес по 1 чаена лъжичка на всеки 30 минути (на температура не бива да е гореща, а приятно топла). След два часа ще забележите значително подобрение, намаляване на болките в гърлото и по-лесно ще преглъщате.

Приемайте сместа до отшумяване на неразположението. Тази рецепта се препоръчва на всички, които често страдат от настинки, както и при тонзилит (възпалени сливици), фарингит, трахеит.

Коментирай
2 rate up comment 0 rate down comment
сорт Башибали ( преди 9 години )
Нищо не ни пречи да опитаме ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар