Здраве и красота

Мразите ли набръчканата кожа по корема?

Ако отговорът е „да“, последвайте тези съвети!

02.02.2015г. / 11 21ч.
Илияна Николова
Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Много хора имат сходен проблем – въпреки изморителните тренировки и спазването на диета, по корема им се получават неприятни бразди от кожа, които правят фигурата да изглежда пълна без реално да е такава.

Изключително неприятен факт, който сме сигурни, че всички мразят у анатомията си!

Погрешно обаче хората смятат, че единственият начин да се отърват от тези досадни „гевреци“ по корема е да окльощавеят. Доста слаби хора имат същия проблем. Просто кожата в тази област трудно се поддържа стегната.

Има три неща, които могат да ви помогнат да постигнете стегнат корем, който да не изглежда като „ребра на радиатор“, когато сте в седнало положение.

Когато се храните

По време на хранене често изпитваме вина за мазнините и въглехидратите, които поглъщаме. Но те не са единствените виновници за образуването на излишна мастна тъкан по корема.

При неправилното хранене се поглъщат големи количества въздух, които попадат в храносмилателния тракт и предизвикват подувания, запек и други проблеми, които карат корема да изглежда издут.

Ако не получавате достатъчно фибри (всеки има нужда от 25 го 30 г на ден!), запекът може да ви изиграе лоша шега. От друга страна, прекалената консумация на фибри пък води до образуване на газове. Такива храни са броколи, ябълки, боб.

Има храни, които можете да похапвате без проблем в по-големи количества, които доказано намаляват мазнините конкретно в областта на корема. Това са боровинките – яжте редовно от тях за по-добри резултати.

Свързани статии

Когато правите кардио

Проучванията показват, че равните интервални тренировки намаляват мазнините в коремната област. Най-добрите резултати се получават, когато редувате по-бавно темпо с много бързо. Например, ако сте бегач и любител на джогинга, тичайте с равномерно темпо известно време, след това ускорете в спринт за 1 минута.

Редуването на такива интервали дава изключително добри резултати и стопява мазнините в корема.

Не забравяйте, че трябва да правите и почивки. Мускулите и тялото се нуждаят от моменти на пълен покой, за да се възстановят.

Когато правите силови упражнения

Коремните преси си остават един от най-добрите начини за директна стимулация на коремните мускули. Те обаче предизвикват напрежение само в определени мускули, не във всички.

Затова трябва да се включат и други упражнения, които да окажат натиск върху коремната стена в цялата й площ. Работете върху долната и горната част на корема. Включвайте също така упражнения за цялото тяло. Важно е да балансирате добре центъра на тежестта на тялото.

Опитайте се да използвате различни уреди, с които да правите по 10-минути аеробни упражнения.

Коментирай