Здраве и красота

5 неща, които вагината се опитва да ви каже

Трябва да намалите приема на въглехидрати

30.01.2015г. / 15 00ч.
Михаела Лазарова
Снимка: thinkstock

Снимка: thinkstock

В грижата за доброто здраве трябва да обръщаме внимание и на това, което влагалището се опитва да ни подскаже. От сексуална възбуда до наличието на вагинални инфекции, не бива да игнорираме нито един от симптомите. Вижте 5 неща, които вагината се опитва да ви каже.

Каква храна сте консумирали

Храната и напитките, които консумираме, оказват влияние върху вагиналната миризма. Така например консумацията на лук, риба, аспержи, червено месо, броколи, могат да бъдат причина за по-силната вагинална миризма.

Докато плодовете, киселото мляко, зърнените храни, спомагат за поддържането на нормални стойности на pH на вагината. Много дами преди интимна нощ пият ароматен чай от ванилия, за да ухаят приятно.

Наличие на бременност

Един от първите признаци подсказващ бременност е липсата на месечен цикъл. Но има други признаци, които могат да ви подскажат, че очаквате бебе, като отделянето на вагинален секрет, който ще забележите върху бельото си.

По време на бременност нивата на хормона естроген се покачват, което е причина за появата на вагиналния секрет, а също така жената е изложена и на по-висок риск от гъбични инфекции.

Време е да намалите стреса

Всяка част от женското тяло напомня, когато стресът е в повече. Когато сте напрегната, вагината може да ви подскаже по много начини, че е време да се отдадете на почивка и релакс. Вагиналната сухота, забавянето на месечния цикъл, дисбалансът на вагиналната pH и други, са само част от тях.

Свързани статии

В овулация сте

Невинаги се нуждаете от тест за изчисляване на овулацията, защото вагината ви го подсказва. При настъпила овулация от влагалището се отделя голямо количество секрет, чиято текстура много прилича на белтък. Тогава вагината ви подсказва, че моментът е подходящ за зачеване.

Трябва да намалите приема на въглехидрати

Хранителният режим, който спазваме, може да се отрази на здравето на вагината. Ако твърде често хапвате сладкиши, пици и други преработени и тестени храни, вие създавате една благоприятна за гъбичните инфекции среда.

Всички тези ваши любими и не чак толкова полезни храни повишават нивата на глюкозата в организма, което позволява на кандидата да се закачи за вагиналните клетки.

Коментирай
Свободно време