Здраве и красота

Предимствата на домашните маски

С какво са по-добри от тези в магазина?

28.01.2015г. / 17 20ч.
Криси Табачка
Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Много голяма част от жените се доверяват на готовите маски в магазина, било то за коса, лице или тяло.

Предпочитането на скъп продукт основно се дължи на репутацията на създателя ѝ, който най-често е световноизвестна марка.

Проблемът е, че често не сме абсолютно наясно за какво даваме парите си, а когато поставим под въпрос ефективността на даден продукт ни убеждават, че просто изисква време да подейства.

Не е необходимо да ставате жертва на умели рекламни трикове и добре съставена тактика.

Представяме ви предимствата на това да приготвите сами вашата маска. Помислете добре и се насочете към кухнята.

Свързани статии

1. Състав

Най-голямото предимство на домашно приготвените маски е фактът, че знаеш точно какъв е съставът им. Преценявате коя съставка да използвате и оставате доволни. Приемете факта, че всичко, което поставите върху кожата се абсорбира директно в тялото. Най-добрият съвет, който можем да ви дадем при рецептите е да се придържате към семпъл състав – не повече от 3-4 съставки.

2. Пари

Не са малко продуктите, които се продават на изключително високи цени. За да спестите средства, помислете колко много съставки за домашна маска можете да купите за същата тази цена. Определено това е мотив за една идея по-здравословна и отговорна грижа за кожата, косата и тялото.

3. Забавление

Понякога е изключително забавно да приготвите сами своята маска. Ако имате желание, можете да експериментирате и да разучите сами себе си – какво ви действа добре, в какво количество и за колко време. Забавлението от изпробването на нови неща винаги е забавно, особено ако знаете, че няма как да сгрешите с натуралните продукти.

4. Натурално

Както сами знаете, голяма част от готовите маски са със съставки, които не са ви съвсем ясни. На никого не са. Истината е, че няма еквивалент на натуралните съставки и благоприятния ефект, който те имат върху кожата, косата и тялото. Доверете се на природата, това не може да бъде грешка.

5. Екологично

Използването на домашни рецепти за маски е един добър начин да не вредите на природата. Всички консерванти, съмнителни съставки и оцветители малко или много оказват своето влияние върху земята. Не забравяйте, че винаги е положително да давате добър пример за хората около себе си, било то и с нещо малко.

Коментирай