Здраве и красота

Маска за коса с тиква

Лесна рецепта с вкусни съставки

31.01.2015г. / 14 15ч.
Криси Табачка
Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

През зимата цялото ни тяло се нуждае от една идея по-специални грижи. Това се дължи на агресивните към тялото атмосферни промени, ниските температури и силните ветрове.

Значителното изсушаване на кожата далеч не остава само там – косата, ноктите и цялото тяло трябва да бъдат хидратирани със специални козметични продукти.

Когато става въпрос за косата, шапките, различните материи на шаловете и допълнителното използване на сешоари, преси и маши увреждат много по-бързо и успешно косъма.

Споменахме за ползите на домашно приготвените маски за коса и за пореден път ще се обърнем към тях.

Тиквата е част от така наречените „суперхрани“, тъй като има високо съдържание на антиоксиданти, бета-каротин, витамини C и Е. Именно тези съставки хидратират косата и правят косъма много по-мек както на допир, така и на пръв поглед.

Ето какво още ви трябва, за да приготвите у дома маска за коса с тиква.

Свързани статии
  • 1 консерва пюре от тиква
  • ¼ чаена чаша кокосово масло
  • 2 супени лъжици мед

Препоръчваме ви да се спрете на консерва с пюре от тиква, особено, ако нямате предвид да готвите нещо, което включва като съставка суперхраната. Много по-лесно е и не изисква да губите време в предварителна подготовка и почистване.

В дълбок съд смесете количеството тиква от консервата, кокосовото масло и меда и разбъркайте добре с телена бъркалка. Консистенцията на маската трябва да бъде точно такава, в каквато е и вашия балсам за коса.

Ако е твърде водниста, рискувате да се разтече и да няма ефект. В такъв случай, добавете още малко от пюрето от тиква, за да сгъстите. Разделете косата на няколко пласта и нанесете маската от краищата към корените.

Оставете да подейства поне 20-30 минути и изплакнете с вода. В случай, че ви остане малко количество от маската, можете да го съхранявате спокойно в хладилник, но се уверете, че преди да го използвате, ще бъде на стайна температура.

Коментирай
0 rate up comment 1 rate down comment
... ( преди 9 години )