Здраве и красота

Тайни за красота от различни части на света

Мийте косата си с отвара от коприва, за да расте по-бързо

02.02.2015г. / 16 48ч.
Михаела Лазарова
Снимка: thinkstock

Снимка: thinkstock

Когато пътуваме до различни и непознати за нас места, винаги научаваме по някоя разкрасяваща тайна. Така например в Япония не само консумират водорасли, но ги използват като разкрасяваща терапия.

В Гърция дамите използват зехтин, за да имат хубава кожа и коса. Следващите редове ще ви разкрият още няколко трика за красота от различни части на света.

Сок от моркови за блестяща кожа и тен

В Бразилия една от най-любимите напитки на дамите е пресният сок от моркови. Освежаващият сок задължително се предлага на плажа. Може да ви звучи пресилено, но бразилките дължат своя красив загар именно на този сок.

Морковите са богати на бета-каротин, което се отразява на пигмента на кожата. От друга страна, богатият витаминен състав (витамини А и Е ) се грижи за еластичността и младостта на кожата.

Масло от ему

Получено от пернати, срещащи се в Австралия, маслото се използва като грижа за кожата и косата. Маслото от ему има редица лечебни свойства и се смята, че помага при псориазис, екзема, акне, изгаряния, а също така и за подхранване на косата и скалпа.

Коприва и розмарин за плътна и здрава коса

Ако страдате от изтъняване на косата или косопад, доверете се на копривата и розмарина. Испанките често изплакват косите си с отвара от тези билки, които ускоряват растежа, намаляват омазняването и пърхота и правят косата по-лъскава.

Ексфолиант от ориз

Японските гейши са използвали ориз на прах в продължение на стотици години, за намаляване на бръчките, пигментните петна и пъпките. В действителност много козметични продукти, които се предлагат на пазара, използват като основна съставка оризово брашно.

Вие също може да си направите, като в кухненски робот сложите една шепа суров ориз и го смелите фино.

Маски с куркума за мека кожа

В Индия дамите се грижат за красотата и младостта на своята кожа с куркума. Ароматната подправка се комбинира с масло от сандалово дърво, розова вода и прясно мляко. Маската трябва да престои 15 минути на лицето и след това се изплаква.

Свързани статии

Бира за блестяща коса

В Германия бирата не е само напитка. В действителност, германките я прилагат върху мокра коса за повече блясък и обем.

Екстракт от чесън за по-здрави нокти

Жените в Доминикана често прилагат върху ноктите си екстракт от чесън. Това ги прави по-здрави и красиви.

Коментирай