Здраве и красота

Най-важните козметични съвети

Кои са те?

03.02.2015г. / 17 24ч.
Криси Табачка
Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Има някои съвети, които всяка една жена трябва да знае. Независимо дали сте фен на гримовете или предпочитате естествената визия, добре е да имате по някой и друг скрит „трик“ за своя перфектен външен вид.

Основните акценти, на които винаги трябва да се обръща внимание, са очите, зоната около очите и скулите.

Това са областите, които са способни да променят цялостния вид и излъчване.

Ето най-важните правила за грима, които трябва да знаете.

Свързани статии

1. Очна линия

Не прекалявайте с очната линия и сенките. Голяма грешка на повечето жени е поставянето на твърде много грим, когато се чувстват изморени. Точно обратното трябва да бъде. По-малкото винаги е повече.

Вместо да очертавате цялото око, поставете съвсем малко количество само във външния ъгъл на окото, а останалата част подчертайте със светли сенки или дори бял молив. Така ще върнете блясъка и ще внесете магнетичност в погледа.

2. Коректор

Коректорът е магическият козметичен продукт, който е способен за кратко време да поправи изненадващо появили се пъпчици, зачервявания или пигментни петна. Правилното нанасяне около очите обаче е малко по-специфично.

Тъмните кръгове се прикриват най-добре, ако преди това използвате изкуството на цветовете. Жълтото прикрива най-добре, а поставен пласт с коректор отгоре гарантира дълготрайност и свежа кожа.

3. Корал

Всички знаем, че ружът се селектира най-добре според цвета на кожата. Но за щастие има и един универсален цвят, който отива еднакво добре както на светла, така и на тъмна кожа. Различните пигменти на кораловото изпъкват в зависимост от основата, върху която са поставени.

Този „хамелеонов“ козметичен продукт е идеалното решение за дами, които не са изцяло запознати с всички продукти на пазара и може би ще им е по-трудно да направят правилен избор.

Коментирай