Здраве и красота

Да запазим младостта си – вече знаем как!

03.02.2015г. / 11 14ч.
Мария Дуковска
Да запазим младостта си – вече знаем как!

Приятелите му често пъти се шегуват, че гледа загадъчно като Джордж Клуни. Да, има нещо в искрящия поглед, което е предизвикателно, нахално и едновременно замечтано. Както би казал самият Кристиан – гените дължим на родителите си, а стволовите клетки са си само наши.

През последните няколко години светът стана свидетел на безпрецедентен бум в областта на проучванията на стволовите клетки. Почти всяка седмица в някое от водещите печатни издания се появява статия, която описва нов пробив, свързан с тях.

Днес изследванията на стволовите клетки са една от най-плодотворните области в науката. И въпреки това много малка част от наличната информация достига до нас – обикновените хора и до клиничните доктори, медицинските специалисти по разбираем начин, че да осъзнаем огромния потенциал на стволовите клетки и значението им за нашия организъм.

Новината, че организмът ни има собствена обновителна система обиколи света след завършените проучвания на канадеца Кристиан Драпо – иновативен учен, неврофизиолог и главен изпълнителен директор „Научна дейност в „Стемтек Хелтсайънс“.

Кристиан Драпо доказа обновителната роля на стволовите клетки. Като всяко гениално откритие и това на д-р Драпо е простичко.

Собствените ни стволови клетки се отделят от костния ни мозък цял живот, мигрират в тъканите и обновяват организма ни. Това е важно откритие и безпрецедентен напредък в здравната наука. Разбирането на ролята на стволовите клетки ще постави основата на нова парадигма по отношение на нашето здраве.

Книгата „Теория за обновяване чрез стволовите клетки“ с автор Кристиан Драпо, MSc е вече достъпна и на български. Книгата е написана интересно и разбираемо за всеки, чете се на един дъх! Това не е учебник по медицина, книгата не ни учи как да диагностицираме, лекуваме, облегчаваме, смегчаваме или предотвратяваме.

От книгата можем да почерпим достатъчно знания за собствените ни стволови клетки, как се отделят от костния ни мозък през целия ни живот, мигрират в тъканите и обновяват организма ни.

Д-р Драпо отива и по-далеч, като твърди и доказва, че посредством натурални добавки е възможно да се увеличи броят на циркулиращите стволови клетки в човешкия организъм.

Знаете ли, че съществуват два вида стволови клетки: ембрионални и зрели, но терминът „зрели стволови клетки“ не се отнася до състоянието на зрялост на организма, а се използва единствено, за да се прави разликата със стволовите клетки в развиващия се ембрион. Стволовите клетки в костния мозък на новородено бебе например и дори тези в пъпната връв се считат за зрели. И именно тези зрели клетки имат способността да се преобразуват по естествен начин практически във всеки вид клетки в организма ни!

През последните пет години потенциалът на зрелите стволови клетки беше ясно демонстриран благодарение на работата на множество научни екипи по цял свят. Например една зряла стволова клетка, изложена на въздействието на мозъчна тъкан, бързо се превръща в неврон, ако е нужна за чернодробна тъкан – тя се превръща в чернодробна клетка! Удивително, нали?

Накратко, зрелите стволови клетки могат да се превръщат в практически всеки вид клетка в тялото, което разкрива съвсем нови хоризонти пред проучванията в областта на здравето и благосъстоянието.

През 2015-та „Стемтек“ чества своята 10-та годишнина. Главният изпълнителен директор „Научна дейност в „Стемтек хелтсайънс“ Кристиан Драпо продължава своите проучвания за благото и здравето на хората. Усилията му не остават незабелязани, напротив – научната общност цени тези изследователски стъпки, подкрепя 10-годишните проучвания и прилага безценния опит на Драпо и екипа му.

Със сигурност Нобеловата награда за физиология и медицина в последното десетилетие на нашия век е запазена за проучванията върху стволовите клетки. В очакване сме на това отличие. Книгата* „Теория за обновяване чрез стволовите клетки. Разбулване на загадките на най-значителното научно откритие на нашето време“ е и философия, която изповядва „Стемтек“ – естествена грижа, според природните закони.

* Книгата излиза на български език на 12 февруари, можете да я поръчате и закупите през сайта на Стемтек: www.stemtech.bg

Коментирай
2 rate up comment 1 rate down comment
Валя Бонева ( преди 9 години )
Чакахме с нетърпение книгата да излезе и на български. Много се радвам, че това вече е факт.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Здраве и красота