Здраве и красота

Ледена терапия за млада и красива кожа

Как да забавите стареенето и да намалите видимостта на порите

10.02.2015г. / 10 30ч.
Михаела Лазарова
Снимка: thinkstock

Снимка: thinkstock

Азиатките са известни със своята красива и гладка кожа. Те не само се доверяват на натуралните съставки при приготвянето на домашни маски и пилинги, но правят и грижа с лед, която носи много ползи за здравето и красотата на кожата.

Защо да се доверите на грижата с лед?

Обтриването на лицето с кубче лед значително ще подобри състоянието на вашата кожа. Как?

Намалява видимостта на порите

Смесените и по-мазни кожи изискват специално внимание. Те се характеризират с отделянето на излишен себум и широки пори. Обтриването с лед може да помогне да намалите видимостта на порите, а също така ще регулира и омазняването на лицето. Този трик е особено подходящ преди нанасянето на грима. В резултат кожата ще изглежда по-гладка.

Подобрява кръвообращението

Красотата и здравето на кожата зависят и от доброто кръвообращение. Обтриването с лед подобрява циркулацията на кръвта, което веднага може да бъде забелязано, тъй като кожата става по-сияйна, подпухналостта и възпалението намаляват, а също така забавяте и процеса на стареене.

Кубчетата лед може да прилагате и когато върху кожата ви се появят пъпчици. Сварете отвара от магданоз и след като изстине я сложете във формички за лед. След няколко часа може да приложите върху засегнатите места. Това ще намали възпалението.

Прилагането на ледената грижа не изисква особени усилия и подготовка. Добре е да използвате отвара от билки, която да замразите във формички за лед. Преди да обтриете кожата си, трябва да я почистите добре.

Свързани статии

След това поставете кубчетата лед в тензух или фина памучна кърпа, но не и директно върху кожата. С леки кръгови движения започнете да обтривате от брадичката, след това линията на челюстта, бузите, челото и носа. Бъдете внимателни със зоната около очите.

Терапията трябва да трае минута-две, а след това, ако е необходимо, нанесете подходящ крем. Избягвайте тази грижа, ако върху кожата ви има спукани капиляри.

За максимално добри резултати към отварата или водата, която ще замразите, добавете розова вода или лимонов сок.

Коментирай
Свободно време