Здраве и красота

Кои цветове червила правят усмивката по-бяла?

И кои са виновници за жълтата усмивка

09.02.2015г. / 12 41ч.
Михаела Лазарова
Снимка: thinkstock

Снимка: thinkstock

Един от аксесоарите, с който никоя жена не се разделя е червилото. В разнообразни цветове, текстури и отблясъци, то прави устните ни изкусителни, подчертани, а усмивката привлекателна.

Всяка дама има предпочитания към цвят и плътност на червилото. Но понякога най-любимите ни цветове могат да скрият блясъка на усмивката и да придадат по-жълт оттенък на зъбите ни. Кои цветове червила правят зъбите ни да изглеждат по-бели и с кои цветове трябва да внимаваме?

За да изглеждат зъбите ви перлени и искрящи, изберете червила или гланц за устни в богати червени нюанси и наситени цветове на горски плодове. Ако зъбите ви не са особено бели, това ще ги открои от цвета на устните и ще създаде илюзията за по-бяла усмивка.

Червилата и течните формули за устни, които са със син оттенък, също противодействат с жълтия цвят на емайла, което незабавно прави усмивката ви бяла. Такива са патладжанените цветове например или червила в подобна цветова комбинация.

Тези от вас, които предпочитат да нанасят върху устните си лъскави формули с фини частици брокати в класически неутрални/червени цветове, могат да си го позволят, тъй като те създават илюзията, че зъбите ви са по-блестящи, отколкото са в действителност. А кой не иска блестяща усмивка.

Цветове виновници за жълтата усмивка са:

Свързани статии

Яркооранжевите, доматеночервените, жълтооранжевите оттенъци, кораловите и неонови цветове, правят усмивката да изглежда непривлекателна.

Същото важи и за по-бледорозовите и лилави нюанси, както и другите светли студени цветове, тъй като те открояват петната и несъвършенствата върху зъбния емайл и като цяло правят усмивката скучна, а устните по-бледи от зъбите ви.

Разбира се, ако някои от „забранените“ цветове са ви любими, може да си ги позволите, като предварително направите няколко курса за избелване на зъбите или пробвате някои от тези домашни трикове за бяла усмивка.

Снимки: Thinkstock

Коментирай